Problemik mały albo i większy....

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Problemik mały albo i większy....

Postprzez mumins » poniedziałek 26 listopada 2007, 18:13

Mianowicie. Zapisałem sie na kurs z 1,5 roku temu wyjezdziłem z 7-8 godzin, przerwałem kurs do dnia dzisiejszego. Pytanie czy moge powrócic na ten kurs i dojezdzic te godziny i isc na egzamin? :lol:
mumins

Postprzez leoniaczek » poniedziałek 26 listopada 2007, 18:14

skoro zapłaciłeś to na pewno możesz powrócić na kurs :>
Prawo jazdy kategorii B :D
leoniaczek

Postprzez chupacabra » poniedziałek 26 listopada 2007, 18:25

Pod warunkiem, że szkoła istnieje i masz dowód wpłaty. Bo inaczej mog robić problemy. Szczególnie jak podpisaleś całą karte jazd.
Obrazek
chupacabra

Postprzez mumins » poniedziałek 26 listopada 2007, 18:27

ale szkoła tez powinna miec kopie dowodów cos mi sie zdaje no nie? :D
mumins

Postprzez chupacabra » poniedziałek 26 listopada 2007, 18:33

Nie powinna a musi je mieć! Tylko jeżeli podpisałeś całą karte to juz napewno nie dokończysz tego kursu. Jeżeli tak to możesz ich poprosić o zaświadczenie, że ukończyłe kurs. Zapisać się na egzamin. Kupić jazdy doszkalające i porpsotu to zdać (gorzej to wyglada w praktyce).
Obrazek
chupacabra

Re: Problemik mały albo i większy....

Postprzez ella » poniedziałek 26 listopada 2007, 18:56

mumins napisał(a):Mianowicie. Zapisałem sie na kurs z 1,5 roku temu wyjezdziłem z 7-8 godzin, przerwałem kurs do dnia dzisiejszego. Pytanie czy moge powrócic na ten kurs i dojezdzic te godziny i isc na egzamin? :lol:

Chyba czegoś nie rozumiem. Kilka dni temu napisałeś
mumins napisał(a): Yyyy mam taki mały problemik instruktor zapytał mi sie czy kierowałem kiedys autobusem bo zakręty w prawo robie takimi łukami ze szok.

Ogólnie to jestem po piątej godzinie jazd, instruktor z jazdy samochodem juz po pierwszej lekcji był zadowolony ze mnie i powiedział ze trzeba tylko mnie oszlifowac i bede kierman jak nie wiem co

To dwa kursy chcesz robić?
ella
Moderator

Postprzez mumins » poniedziałek 26 listopada 2007, 19:17

ella. Wiem ze tak napisałem, ja normalnie jestem w trakcie kursu tak jak pisałem wczesniej. Tutaj napisałem w imienu kolegi, on ma taki problemik z kat. C. Przepraszam za te niejasnosci :lol:
mumins

Postprzez loser » wtorek 27 listopada 2007, 12:51

Zadzwoń w imieniu kolegi :wink: do OSK-a i dowiedz się na jakich zasadach może wznowić kurs.
OSK może kombinować: nikogo takiego nie było na kursie (zapłać frajerze ponownie za kurs).

Wówczas w imieniu kolegi :wink: , możesz złożyć skargę do powiatu (jemu chyba podlegają OSK-i).

Nawet jeśli będą pamiętać kolegę, to nie zdziw się jak będziesz musiał dopłacić do kursu w imieniu kolegi :wink: . Bo zmieniła się cena kursu, albo kolega zapłacił po promocyjnych cenach a teraz nie ma promocji.
1.5 roku temu to chyba były jakieś zmiany w kursach na katB.
Nie wiem jak było z kat C.
Jeśli też to wówczas na pewno będzie trzeba coś dopłacić.

Ps. OSK powinien mieć nie tylko kwity wpłat, ale przede wszystkim kartę przeprowadzonych zajęć teoretycznych i praktycznych.
loser

Powrót do Szkolenie kierowców