Brak dowodu

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Brak dowodu

Postprzez ble » środa 12 grudnia 2007, 16:38

Witam,
chcilabym sie zapisac na egzaamin ale nie mam jeszce dowodu osobistego a slyszalem ze mozna isc z paszportem ale trzeba miec jakis tam papierek ze jest sie zameldowanm czy cos? gdzie to mozna zdobyc?:)
i jesli nie ma mukonczonych 18lat to potrzbeuje zgody rodzicow?
ble

Postprzez mat4u » środa 12 grudnia 2007, 17:13

jesli chcesz isc na egzamin kat B musisz miec ukonczone 18 lat i dowod osobisty lub potwierdzenie z urzedu ze zlozyles wniosek o dowod (z tego co wiem) jesli kat B1 nie musisz miec 18 lat (to oczywiste) ale musisz miec dowod tymczasowy....
mat4u

Postprzez michael146 » środa 12 grudnia 2007, 17:22

Jeśli nie masz dowodu, to możesz iść z paszportem i nic więcej nie jest Ci potrzebne. Co do zapisywania przed 18nastką - to nie jest żaden problem. Możesz się zapisać, ale termin egzaminu musi być ustalony na dzień, w którym masz 18nascie lat lub później:)
Zgoda rodziców na egzamin kat.B nie jest potrzebna.

Pozdrawiam.
michael146

Postprzez Niki4 » poniedziałek 17 grudnia 2007, 16:05

Jeśli zacząłeś kurs przed osiemnastką musisz załączyć zgodę rodziców.
Możesz oczywiście się zapisać na paszport + zaświadczenie o zameldowaniu, które jest do zdobycia, tam gdzie składasz podanie o dowód.

Myślę, że jeśli chodzi o dowód tymczasowy, przy obecnych kolejkach szkoda zachodu. Zaświadczenie o zameldowaniu wydają od ręki, koszty chyba 22zł.
Niki4

Powrót do Szkolenie kierowców