przez Robertos » środa 04 czerwca 2008, 20:09
Dodatkowe jazdy zalecałbym nie wcześniej niż tydzień przed egzaminem praktycznym, ale za to dość intensywnie, poza tym przed samym egzaminem (ja na godzinę przed miałem ostatnie jazdy-pozwala to oswoić się ze stresem egzaminacyjnym zwłaszcza, że ostatnie 2 godziny przejeździłem z nieznanym mi zupełnie instruktorem - czułem się już wtedy zupełnie jak na egzaminie, pierwsze minuty były dość chaotyczne - dlatego też z tego powodu polecam taki test).
Co do egzaminu praktycznego to trzeba dość długo czekać - nie wiem jak jest to teraz na radarowej, ale półtora miesiąca temu (zdawałem na bemowie) terminy dochodziły do 2 miesięcy - na radarowej trochę krótsze, ale i tutaj się wyrównuje zwłaszcza, że mamy letnie miesiące. Poza tym z tego co wiem na radarowej musisz przyłożyć się do parkowania i to wszelkiej maści, bo trasy raczej prostsze niż na bemowie.
Jeśli chodzi o szkołę, to może nie jest ona z bezpośredniej okolicy WORDU na radarowej, ale wspominam ją bardzo dobrze i wszystkim polecam - AS Konrad z Raszyna. Dojeżdżają, gdzie zechcesz - także z tym problemu nie ma, świetni instruktorzy - polecam szczególnie Marcina (pełen luz i kompetencja-policjant ruchu drogowego) oraz Henryka (bardzo techniczny i dokładny- z nim przejeździłem ostatnie godziny) - prawko zdałem za pierwszym razem. Godzinka dla osób, które u nich nie jeździły podczas kursu kosztuje 45 zł, trasy egzaminacyjne znają bardzo dobrze. Problem możesz mieć jeśli chodzi o plac bo mają go w Falentach i jest trochę nierówny, za to wszystko inne na 6.