Szkoła z kat. T w Lublinie

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Szkoła z kat. T w Lublinie

Postprzez taratata » wtorek 26 sierpnia 2008, 19:01

Witam,
mam kilka pytań, bo niedługo chcę rozpocząć kurs na prawko:
1) Gdzie w Lublinie można zdawać prawo jazdy kat. T?
2) Zamierzam zdawać B, T i być może A. Powinienem zdawać je w jednej szkole czy w kilku? (skoro np. szkoła dla kat. B znajduje się zaraz koło mojego liceum)
3) Czy dla tych kilku kursów zdaje się tylko raz teorię, czy dla każdego kursu jest ona inna?
taratata

Postprzez Duszek » środa 27 sierpnia 2008, 11:15

1) Niestety nie mam pojecia. Nie jestem z tamtych okolic.

2) Nie masz zadnego obowiazku uczeszczania do jednej szkoly jazdy (to chyba oczywiste). Czasami szkoly oferuja znizki dla kursantow zapisujacych sie na kilka kategorii. Najlepiej popytaj i sam zdecyduj tak, aby bylo Ci najwygodniej.

3) Dla kazdego kursu teoria jest inna. Ale mozesz zdawac teorie w WORDzie z wszystkich kategorii podczas jednego terminu.
Duszek

Postprzez zetnktel » czwartek 28 sierpnia 2008, 23:21

Na co jest T bo nigdy tego niewiem. na traktor??
03.06.08r Teoria (+)
03.06.08r Praktyka (-) :(
03.07.08r Praktyka (+) :)
zetnktel

Postprzez jessroncen » czwartek 28 sierpnia 2008, 23:41

Kategoria T jest na ciągnik z przyczepą lub pojazd wolnobieżny (np: koparka). Z kategorią B można jeździć tylko ciągnikiem/koparką bez przyczepy
jessroncen

Postprzez w86 » środa 03 września 2008, 23:34

Cześć!

1) nie słyszałem o ośrodku w Lublinie, w którym można robić kurs na kat. T; dwa największe ośrodki mieszczące się obok lubelskiego WORD-u (tam, gdzie zdaje się egzamin państwowy na prawo jazdy) na pewno nie szkolą na tę kategorię

2) możesz robić kurs na te 3 kategorie w trzech szkołach, ale wygodniej będzie, jeśli zdecydujesz się na jedną, ewentualnie A i B w jednej, a kategorię T w innej (jeśli znajdziesz taką szkołę w Lublinie)

3) możesz zdawać teorię na kurs A i B razem. Wtedy masz 12 wspólnych pytań (ogólnych) i po 6 pytań do każdej kategorii (szczegółowych); jeśli chodzi o kat. T, to z tego co wiem oddzielnie

Jeśli chcesz, to napisz do której szkoły chodzisz albo w jakiej dzielnicy, to mogę polecić Ci kilka ośrodków w Lublinie do robienia kat. A i B.
Pozdrawiam
w86

Postprzez w86 » środa 03 września 2008, 23:35

zetnktel napisał(a):Na co jest T bo nigdy tego niewiem. na traktor??

T to traktor, chociaż wielu ludzi z Lublina myśli, że to trolejbus :-)
w86

Postprzez Borys_q » czwartek 04 września 2008, 22:02

Przemyśl darowanie sobie kategori T a zrobienie B+E uprawnienia szersze też zawierają ciągniki rolnicze a egzam dużo łatwiejszy.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez w86 » czwartek 04 września 2008, 22:33

Hej! Poszperałem na stronie WORD-u i możesz zapisać się z tego co zrozumiałem na łączony egzamin A+B+T lub B+T. Poczytaj sobie - www.word.lublin.pl w zakładce "Egzaminy".
w86

Powrót do Szkolenie kierowców