Zapis na kurs

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Zapis na kurs

Postprzez mataysen1994 » środa 25 stycznia 2012, 17:22

Witam
Mam kilka pytań odnośnie zapisu na kurs prawa jazdy otóż:
1.Urodziny mam 26 kwietnia czy już teraz mogę się zapisać na kurs ??
2.Czy na początku przy zapisywaniu coś się płaci i czy trzeba coś podpisywać czy coś w tym stylu ??
3.(Może to dziwne pytanie ale je zadam) o co mam pytać podczas zapisywania ?? o datę rozpoczęcia kursu ?? i o co jeszcze ??
mataysen1994

Re: Zapis na kurs

Postprzez Kylo » niedziela 29 stycznia 2012, 13:39

1. Zapisać się raczej możesz. Egzamin państwowy możesz zdawać dopiero po ukończeniu 18 lat.
2. Różnie to jest w różnych ośrodkach. Niektórzy chcą zaliczki przed kursem inni dopiero przed pierwszymi jazdami itp.
3. Pani powie Ci kiedy kurs się rozpoczyna. Poza tym pytaj o to czego nie wiesz :)
Kat. A,B,C,CE - jest.
Kat. D - będzie :D
Kylo

Re: Zapis na kurs

Postprzez mk61 » niedziela 29 stycznia 2012, 15:58

1. Kurs można rozpocząć najwcześniej 3 miesiące przed osiągnięciem wymaganego wieku.
2. Czy się płaci, to zależy od ośrodka. Zazwyczaj tak. I podstawa podstawy i warunek konieczny - żądaj umowy. Zapoznaj się dokładnie z jej zapisami. Było już tu kilku frajerów, którzy zapłacili, nie mieli umowy i dziwili się, że właściciel zwinął interes, albo najzwyczajniej w świecie ich olał i wciąż olewa. :)
3. Data, godzina, okres w jakim odbywać się będzie szkolenie teoretyczne, czy dają materiały naukowe, lub oferują w sprzedaży. Ogółem pytaj o sprawy w zakresie szkolenia teoretycznego. Praktyczne jest indywidualne i poprowadzą (a przynajmniej powinni) Cię jak trzeba.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Powrót do Szkolenie kierowców