Założenie profilu kierowcy [C, C+E]

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Założenie profilu kierowcy [C, C+E]

Postprzez SeDay » sobota 13 września 2014, 13:05

Mam pytanie odnośnie założenia profilu kierowcy otóż aktualnie posiadam prawo jazdy kat. B które zdałem w 2012 roku (wtedy jeszcze nie było czegoś takiego jak profil kierowcy), teraz chciałbym zrobic prawo jazdy kat. C i później C+E sprawa jest na tyle skomplikowana że aktualnie mam 20 lat a 25 stycznia 2015r będę miał 21, prawo jazdy kat. C jak wiadomo jest od 18 lat tylko ze chce obejść pewne przepisy bo majac mniej niz 21 należy najpierw zrobić kwalifikacje wstępne które tanie nie są a dopiero wtedy zabierać się za prawko, a słyszałem że po 21 urodzinach jest na odwrót i wystarczy po zrobieniu prawka zrobic kwalifikację wstępną przyśpieszoną która jest dużo tańsza.

i tu powstaje pytanie ile miesięcy wcześniej można założyć profil kierowcy? 3 czy 4 miesiace przed 21 urodzinami? Dodam że badania lekarskie i psychotesty mam juz zrobione a "kwity" już leżą w domu. Wszystkie papiery zalatwiałem i będę załatwiał w jednym OSK gdzie mnie poinstruowano jak to załatwaic i właśnie tam sie dowiedziałem że można 4 a wczoraj gdzieś w internecie wyczytałem ze najwczesniej 3 miesiace przed co daje 25 października.

Więc jak to w końcu jest?
SeDay

Re: Założenie profilu kierowcy [C, C+E]

Postprzez oskbelfer » sobota 13 września 2014, 19:53

zmień osk bo Cię na "dzień dobry" oszukują...

3 miesiace
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez SeDay » niedziela 14 września 2014, 00:12

OSK akurat jest OK bo znam gościa od lat i wiele znajomych u niego robiło a widocznie sie pomylił bo rzadko kiedy ktoś robi w moim wieku u niego prawo jazdy kat. C.
SeDay

Postprzez oskbelfer » niedziela 14 września 2014, 11:53

a ja myślę , że na siłę chciał łapać klienta....dlatego powiedział że 4 miechy.... ale to nie istotne...

Gdbyś był zainteresowany, to Ustawa o kierujących pojazdami precyzuje zagadnienie
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Powrót do Szkolenie kierowców