Prawko.pl

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ella » piątek 31 października 2008, 22:01

Nie widzę powodów by robić sobie specjalnie konkurencję.

No akurat tutaj nie można tego nazwać konkurencją. Przecież to wszystko należy do jednej firmy.
ella
Moderator

Postprzez ron10 » niedziela 02 listopada 2008, 11:58

Ja przychylam sie do wypowiedzi jimorrison. Jaki cel ma forum na prawko.pl? Przeciez tu jest juz prawie wszystko i pewnie tylko beda sie tematy powtarzac...
ron10

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 03 listopada 2008, 01:10

ella napisał(a):No akurat tutaj nie można tego nazwać konkurencją. Przecież to wszystko należy do jednej firmy.

Tym bardziej więc bez sensu jest drugie forum o tej samej tematyce.
scorpio44

Postprzez tomko111 » wtorek 04 listopada 2008, 16:40

w Katowicach, obok mnie - wpisując kod pocztowy 40-136 znalazło mi tylko 2 ośrodki szkolenia kierowców, więc za bardzo ta strona nie pomaga... :?
Obrazek

3 lipiec 2009 - egzamin teoretyczny - (+) - 0 błędów :P
tomko111

Postprzez ella » wtorek 04 listopada 2008, 17:17

Według mnie lepiej by było zamiast kodu pocztowego wpisywać nazwę miejscowości. Lub obydwie te opcje. Nie każdemu pasuje blisko domu. Ci mieszkający w małych miejscowościach nie zawsze chcą szkołę u siebie a wolą tam gdzie jest WORD . A przecież nie wszystkie kody pocztowe się zna.
ella
Moderator

hmmm

Postprzez kasiaaa » czwartek 06 listopada 2008, 10:18

Hmm tak to czytam i w sumie nie rozumiem. Co ma do tego czy ktos jest dresem czy nie? A co do potencjału intelektualnego to hmm chyba cały program ma pomoc np. mi w nauce.
Jeśli chodzi o forum to może i fakt, ze jest to rozdrobnienie tematu, ale teraz każda strona ma swoje forum.
Była też taka opinia ze to nie wyjdzie.. hmmm ciężko się wypowiadać bo to początki ale.. skoro już się pisze takie rzeczy to piszcie o co wam chodzi zawsze można o czymś konkretnym podyskutować:)
kasiaaa

Re: hmmm

Postprzez ella » czwartek 06 listopada 2008, 10:27

tristan napisał(a):no cóż, nie jestem dresiarzem, więc nie do mnie on skierowany, to co można powiedzieć... Pewnie się przyjmie, bo teraz modne jest być głuptakiem nawet jak się potencjalnie ma możliwości intelektualne.

kasiaaa napisał(a):Hmm tak to czytam i w sumie nie rozumiem. Co ma do tego czy ktos jest dresem czy nie?

A ja myślałam, że jestem odosobniona w tym, że nie rozumiem tego co napisał Tristan.
Czyżby wszyscy co zaczynają kurs i szukaja gdzieś pomocy są nazywani dresiarzami?
A nie dresiarze to chyba są ci co wybierają szkołę w ciemno a potem wypłakują swoje żale na forum.
ella
Moderator

czytać by zrozumieć...

Postprzez kasiaaa » czwartek 06 listopada 2008, 10:59

tomko111 napisał(a):w Katowicach, obok mnie - wpisując kod pocztowy 40-136 znalazło mi tylko 2 ośrodki szkolenia kierowców, więc za bardzo ta strona nie pomaga... :?

Mi się wydaje, że to nie jest spis wszystkich szkół w Polsce jak leci.
Są jeszcze takie szkoły które mieszczą się w "barakach" a wykładowca tak nudzi, ze nawet zapałki w oczach nie pomagają.
Z tego co jest napisane na stronie prawka nie trafisz na takiego "kota w worku"

"Szkolenie w wybranych szkołach odbywa się według standardu PRAWKO PL, dzięki czemu wszystkie szkoły uczą na jednolicie wysokim poziomie. Przyszli kierowcy – prócz korzystania z zaawansowanych technologii, mogą także – na życzenie – uczyć się według własnych, indywidualnych preferencji. "

Chyba ten tekst potwierdza...ze to jakaś tam część szkół..
kasiaaa

Re: hmmm

Postprzez tristan » czwartek 06 listopada 2008, 13:22

ella napisał(a):A ja myślałam, że jestem odosobniona w tym, że nie rozumiem tego co napisał Tristan.
Czyżby wszyscy co zaczynają kurs i szukaja gdzieś pomocy są nazywani dresiarzami?
A nie dresiarze to chyba są ci co wybierają szkołę w ciemno a potem wypłakują swoje żale na forum.

Nie, chodzi o styl strony. jej projekt graficzny, jej język. To tak jak telefon GSM nie jest dla dresów, ale Heyah jest dla dresów. Trzęsące się, migające szalejące flesze, odwołania do prymitywnych skojarzeń seksualnych i język w stylu ,,o co kaman''. Może przesadziłem z tymi dresami, bo w sumie nie wiem jakie słówko dobrze oddaje docelową grupę portalu. Na pewno nie został on zaprojektowany dla mnie, człowieka w średnim wieku z kasty nauczycielskiej.
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Postprzez ella » czwartek 06 listopada 2008, 15:14

Na pewno nie został on zaprojektowany dla mnie, człowieka w średnim wieku z kasty nauczycielskiej.

No na pewno nie dla ciebie.Prawko przeciez posiadasz :)
Może przesadziłem z tymi dresami, bo w sumie nie wiem jakie słówko dobrze oddaje docelową grupę portalu.
Chyba rzeczywiście przesadziłeś z tymi dresami. Widzisz ja też mam Heyah :) Ale nie wydaje mi się żebym była dresem. :):):):)
ella
Moderator

Postprzez tristan » czwartek 06 listopada 2008, 21:03

Chodzi mi o styl... Rozumiesz... Yo ziomale, o co kaman.... W sumie prawko.pl i dresah.pl trafia w coś pomiędzy dresami a pokemonami. Nie do końca słitaśne pokemonki, nie do końca drapieżne dresy. Zupełnie nie mój styl.
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Postprzez andziaa » piątek 07 listopada 2008, 16:35

tristan napisał(a):Chodzi mi o styl... Rozumiesz... Yo ziomale, o co kaman.... W sumie prawko.pl i dresah.pl trafia w coś pomiędzy dresami a pokemonami. Nie do końca słitaśne pokemonki, nie do końca drapieżne dresy. Zupełnie nie mój styl.

może tobie nie pasuje, ale tysiące innych ludzi może to uważać za rewelację
andziaa

Postprzez Pinhead » piątek 07 listopada 2008, 16:46

Strona ma problemy przy przeglądaniu jej w Operze. Popieram zdanie tristana, strona napisana jest przesadnie dziecinnym "ziomalowym" językiem. Wyszukiwanie szkoły po kodzie pocztowym to porażka. Ilość wpisanych do bazy danych szkół to po prostu jakiś żart. Pustą stroną nikt się nie zainteresuje, jak zainteresowanie będzie małe to strona pozostanie pusta. Nie pomogą nawet reżyserowane filmiki wrzucane na youtube zawierające jej reklame.
Pinhead

Postprzez cman » piątek 07 listopada 2008, 17:15

Pinhead napisał(a):Wyszukiwanie szkoły po kodzie pocztowym to porażka.

Bo?
cman

Postprzez Juman » piątek 07 listopada 2008, 17:48

A skąd mam wiedzieć jaki jest kod pocztowy w danej okolicy? Np: mieszkam kilkadziesiąt km od Wrocławia, chciałbym znaleźć wszystkie szkoły znajdujące się w okolicy tzw strefie egzaminacyjnej, no i w tym momencie mam problem - jaki tam jest kod? Wyszukiwarka poprzez kody pocztowe - ok, ale niech dadzą też jakąś alternatywną wyszukiwarkę.
Juman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Szkolenie kierowców