"Wakacje z prawem jazdy"

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez barbra » piątek 28 maja 2010, 09:11

Atwa21,czemu usunęłaś post,chciałam się do niego ustosunkować...
To nie "okropna krytyka"nasza,ale obiektywne odczucie,na to co powiedziałaś.
Ten post już nie był "taki słodki",samo życie po prostu.
Z własnego doświadczenia po/ kursowego mogę powiedzieć tyle,że tak naprawdę jakimi jesteśmy kierowcami ,po kursie "widzą "kierowcy za nami,nawet nie maja potrzeby wyjścia z własnego auta.
Czasem na kursie też mnie zastanawiało,dlaczego instruktor zamiast być ze mną w aucie,woli być na zewnątrz,teraz wiem,że to ma też swoje uzasadnienie...,by zobaczyć,czy pewne manewry nie robi się "na wykucie".
Ja nie neguję "wczasów z prawem jazdy",ale doskonale pamiętam, ile w przeciągu 30-godzinnego kursu można pozyskać... :] .
Podstawy i tylko podstawy....,choćby instruktor "na głowie stawał" to jest czas na ograniczone możliwości....jedynie.
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Re: "Wakacje z prawem jazdy"

Postprzez ixi25 » sobota 29 maja 2010, 20:09

emptor napisał(a):Hej,

Czy ktoś wie cokolwiek o tzw. "wakacjach z prawem jazdy", albo "weekendzie z prawem jazdy"? Z grubsza chodzi o to, że jedziesz na 2 tyg. do jakiegoś wygwizdowa, gdzie robisz cały kurs i od razu egzamin, który podobno wszyscy (albo większość )zdaje. Kosztuje to sporo, ale jest czymś w rodzaju "legalnej łapówki", tzn. w tym miasteczku wszyscy z tego żyją i wszyscy chcą żeby ludzie przyjeżdżali, więc raczej się nie oblewa.
Jeżeli ktoś z tego korzystał, to będę very wdzięczny za krótki opis przeżyć, a jeśli możecie polecić jakiś ośrodek z wawy, który to robi i jest OK, to bardzo proszę.
Moja sytuacja jest taka, że kurs na prawo jazdy zrobiłem w 99 roku, mając 18 lat, potem 2 razy podchodziłem, no i mi się odechciało. I teraz chcę to już definitywnie załatwić, więc stąd ten pomysł na "wakacje z prawem jazdy".

Pozdro

Oj wam "warszawiakom" to już totaleni odwala.

Ps. A chciałbyś żeby cię operowała osoba, która zdobyła uprawnienia lekarskie w podobny sposób??!!
ixi25

motoryzacyjny oboz w pile sierpien 2010!!!!!!!!!!!

Postprzez julciawola » poniedziałek 14 czerwca 2010, 01:57

Przeczytajcie!!

Witam wszystkiech. Szukam ludzi ktorzy w tym roku 1 sierpnia 2010 jadą na 0obóz motoryzacyjny do Piły????????????????

Ja jade juz wplacilam zaliczke. Wpisujcie sie wszyscy poznajmy sie:)

Pisze poniewaz wiem ze jedzie ok 100 osob z calej polski.

Pozdrawiam.

ps moze ktos z wawy sie wybiera? bo milo bedzie razem ruszyc pociągiem do piły niż samemu..

Wpisujcie sie!
julciawola

Postprzez marko-49 » wtorek 06 lipca 2010, 11:21

Bylam tam w 2009 calkowicie popieram nic sie nie zmienilo jest tak samo zle NIE POLECAM osrodka HAUGER
marko-49

Postprzez 3agior » czwartek 19 sierpnia 2010, 18:05

ha ha ha
w sierpniu było nas 12 osób z czego 9 zdało za 1 razem!!!
dla mnie to jest wynik!!! szkolenie praktyczne było ciężkie - to fakt, czepiali się o każdą bzdurę (dosłownie o wszystko - aż przychodziły różne myśli żeby dać sobie spokój), słyszałem tylko że jeśli na egzaminie pojadę tak jak mi ciągle instruktorzy tłumaczą to zdam - i zdałem - i zdało nas naprawdę sporo, jeśli chodzi o procent...
Zakwaterowanie w 2 os.pokoikach z łazienką, czysto, elegancko i przytulnie - cisza i spokój niesamowita, do miasta ok.10km, MPK i PKP na miejscu, jedzonko - lepiej jak u mamy - rewelacja i pod korek... ogólnie 10/10 - polecam!!
Jeśli się wybierasz nie załamuj się pierwszymi jazdami - jest ciężko ale skutecznie i co ważne wszystko wytłumaczone jak należy, każde miejsce pokazane -nie liczyłem że zdam za raz - BRAK SŁÓW - jestem zadowolony i wracam do roboty już samochodem . . .
pewnie każdy myśli co polecam :)
www.podkowa.auto.pl
3agior

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców