Dodatkowe jazdy przed egzaminem ?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Dodatkowe jazdy przed egzaminem ?

Postprzez Lukasz27 » środa 04 czerwca 2008, 14:45

Witam

Zlozylem papiery na radarowa.Mam pytanko czy moze ktos mi polecic osk w okolicy tego osrodka gdzie moge wykupic jazdy doszkalajace ?.Chcialbym powtorzyc parkowanie moze luk plus pojezdzic po trasach egzaminacyjnych.23.06 dopiero mam teorie pierwsze podejscie do prawa jazdy :) nie wiem ile czekal bede na praktyke ale wydaje mi sie ze lepiej wczesniej sie zorientowac w tej kwestii.
Lukasz27

Postprzez abarth » środa 04 czerwca 2008, 16:29

na jazdy czekasz 1-4 tyg, bo roznie to bywa, ale mysle ze jak poczekasz do zdania teori to w zupelnosci wystarczy, ja tak zrobilam i mimo ze termin praktyki dostalam po 11 dniach to znalazlam instruktora.
Pozatym nie koniecznie szukaj szkoły. Popytaj znajomych o jakiegos instruktora i umow sie z nim prywatnie. Ja mam poleconego przez kolezanke wiec jestem spokojna ze nie wywale kasy w bloto a jazdy mam w weekend przed egzaminem (egz w poniedzialek)
29.05.2008 g.12 - Teoria zdana - 0 błędów :-)
09.06.2008 g.8 - Plac (-)
01.08.2008 g.8 - Placyk (+),Miasto (-) :-(
24.10.2008 g.14 Zagasło na górce :-(
21.02.2011 g.13:00 - do 4 razy sztuka? YAHOOOOOOOOOO :-) ZDANEEEEEE !!!!!
abarth

Jazdy przed egzaminem

Postprzez Robertos » środa 04 czerwca 2008, 20:09

Dodatkowe jazdy zalecałbym nie wcześniej niż tydzień przed egzaminem praktycznym, ale za to dość intensywnie, poza tym przed samym egzaminem (ja na godzinę przed miałem ostatnie jazdy-pozwala to oswoić się ze stresem egzaminacyjnym zwłaszcza, że ostatnie 2 godziny przejeździłem z nieznanym mi zupełnie instruktorem - czułem się już wtedy zupełnie jak na egzaminie, pierwsze minuty były dość chaotyczne - dlatego też z tego powodu polecam taki test).
Co do egzaminu praktycznego to trzeba dość długo czekać - nie wiem jak jest to teraz na radarowej, ale półtora miesiąca temu (zdawałem na bemowie) terminy dochodziły do 2 miesięcy - na radarowej trochę krótsze, ale i tutaj się wyrównuje zwłaszcza, że mamy letnie miesiące. Poza tym z tego co wiem na radarowej musisz przyłożyć się do parkowania i to wszelkiej maści, bo trasy raczej prostsze niż na bemowie.
Jeśli chodzi o szkołę, to może nie jest ona z bezpośredniej okolicy WORDU na radarowej, ale wspominam ją bardzo dobrze i wszystkim polecam - AS Konrad z Raszyna. Dojeżdżają, gdzie zechcesz - także z tym problemu nie ma, świetni instruktorzy - polecam szczególnie Marcina (pełen luz i kompetencja-policjant ruchu drogowego) oraz Henryka (bardzo techniczny i dokładny- z nim przejeździłem ostatnie godziny) - prawko zdałem za pierwszym razem. Godzinka dla osób, które u nich nie jeździły podczas kursu kosztuje 45 zł, trasy egzaminacyjne znają bardzo dobrze. Problem możesz mieć jeśli chodzi o plac bo mają go w Falentach i jest trochę nierówny, za to wszystko inne na 6.
Robertos

Postprzez Lukasz27 » poniedziałek 23 czerwca 2008, 14:41

Dzieki za namiar dzis zdalem teorie zapisalem sie na praktyke 11.07.08.Na godzine 8 rano troszke wczesnie ale nastepny wolny termin to dopiero 30 lipiec.Moze ktos jeszcze ma jakies namiary ? na dobrych instruktorow ?. Kierowca jakims super nie jestem w domu jest samochod opel astra 11 letni czasami troszke jezdze ale jest to zupelnie inny samochod niz yaris bez wspomagania zadnych abs wiec cwiczenie nim troszke sie rozni.Doswiadczenie moje to tylko kurs plus sporadycznie domowa astra.Glownie chcialbym zeby instruktor pokazal mi jeszcze raz "sposoby" na parkowania.Po luku chcialbym sie przejechac plus gorka i trasy w okolicy osrodka.Moze i mi sie uda zdac za pierwszym razem ? zobaczymy :) pokonanie stresu to polowa sukcesu choc i dzis na teori sie stresowalem tetnica chodzila ze hej :) a teorie to przeciez jak to mowia kazdy zdaje :).

Pozdrawiam
1 podejscie na Radarowej pozytywnie teoria 23.06.08 a praktyka 11.07.08.
(2008-07-23) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne
(2008-07-28) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
Prawo Jazdy w kieszeni ! :).
Lukasz27

Postprzez doti1983 » poniedziałek 23 czerwca 2008, 15:16

W kinie Ochota masz OSK Remus... możesz z wyprzedzeniem wybrać terminy i się zapisać na doszkalające albo z dnia na dzień się zapisywać...
doti1983

Powrót do Szkolenie kierowców