Dofinansowanie, maturzysta.

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Dofinansowanie, maturzysta.

Postprzez spik3r » poniedziałek 25 października 2010, 12:26

Witam, mam poważne pytanie. Jako, że jestem maturzystą, wybieram się potem na kierunek strażacki. Chodzi o to, że bardzo bym chciał mieć kat. C składając papiery tam, dzięki temu zawsze to więcej punktów itp. Ogólnie zależy mi by zacząć kurs, ale jest to drogi wydatek i stąd te pytanie. Czy jest jakaś możliwość dofinansowania do mojego kursu? Z Unii Europejskiej, z tych Funduszy Europejskich, Kapitału Ludzkiego, coś za pomocą Urzędu Pracy ?
Mógłby mi ktoś powiedzieć, doradzić, polecić ? A może ktoś miał podobną sytuację i dostał dofinansowanie.
Proszę o szczerze i poważne odpowiedzi.

Pozdrawiam, spik3r.
spik3r

Re: Dofinansowanie, maturzysta.

Postprzez Jarons » poniedziałek 25 października 2010, 15:25

Poszukaj w swoim urzędzie pracy szkoleń. W moim(Warszawa) są organizowane różne szkolenia, na "C", "D" , opiekunkę do dzieci. Tu masz stronę http://www.up.warszawa.pl/index.php?opt ... &Itemid=48
Popatrz na różne druki, a najlepiej udaj się do urzędu.
Jarons

Postprzez nyku » poniedziałek 25 października 2010, 22:08

z tego co się orientuję to żeby dostać dofinansowanie z unii trzeba być zarejestrowanym jako bezrobotny...

a jak u Ciebie z Chemią i Fizyką oraz sprawność fizyczna? Że do aspirantek startujesz?
"Im dłużej jeżdżę, tym mam większą świadomość, jak wiele jeszcze muszę się nauczyć, aby być dobrym i bezpiecznym kierowcą"

KAT B - 29.07.2009
KAT C - 04.08.2011
nyku

Postprzez spik3r » poniedziałek 25 października 2010, 23:04

No średnio, ale bardzo mi zależy by tam się dostać, to będę próbował, nic nie stracę.
spik3r

Powrót do Szkolenie kierowców