Witam serdecznie.
Mam taką nietypową sytuację i piszę z nadzieją, że ktoś rozeznany w temacie PJ mi odpowie.
Moja sytuacja wygląda tak:
Jakieś 5 lat temu zrobiłam kurs prawa-jazdy i zdawałam egzaminy. Niestety egzamin praktyczny oblałam 3 razy, po czym zdenerwowałam się (czas łapówkarstwa we Wrocławiu) i zrezygnowałam z dalszego zdawania.
Teraz dojrzałam do tego by ponownie zdawać. Wiem, że kurs robiony po 1998 jest ważny jak na razie bezterminowo, i mogę zdawać bez robienia nowego kursu, ale ponieważ uczyłam się dawno, na starych zasadach a od tej pory nie miałam kontaktu z samochodem więc stwierdziłam, ze i tak potrzebne będzie mi przynajmniej 30h jazd, aby ten egzamin zdać.
Policzyłam, że taniej mnie wyjdzie jak zapisze się na kurs od nowa niż wykupowanie 30h jazd poza kursem, w tym jest przecież też teoria którą zdać również muszę.
I tutaj pojawia się moje pytanie. Skoro jeden kurs mam już zdany i zostałam dopuszczona do egzaminu, to na tym kursie nie muszę się martwić o nie zdanie egzaminu wewnętrznego i tzw. naciągania na kolejne jazdy w celu jego zdania,ale ponieważ nie zdałam egzaminu 3 razy to obowiązuje mnie 5h jazd doszkalających i teraz nie wiem czy da się jakoś te 5h zawrzeć tych 30h czy będzie z tym problem i 5h jazd doszkalających będę musiała robić tak czy siak osobno - trochę to bez sensu, ale znając życie to instruktor mi nie podpisze takich jazd na robieiu kursu. Sama nie wiem jak to jest. Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc.
z góry dziękuję.
Malwina/ Wrocław