Zmiana miasta w którym zdaję, po długiej przerwie.

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Zmiana miasta w którym zdaję, po długiej przerwie.

Postprzez karcia09 » sobota 26 kwietnia 2014, 18:16

Witam! Mam nadzieję, że dobry dział znalazłam, jeśli nie, to przepraszam.
Rok temu rozpoczęłam kurs na prawo jazdy. Godziny wyjeżdżone, kilka egzaminów za mną. Potem przerwałam przez instruktora, a akurat żadna inna szkoła w okolicy nie prowadziła nauki w tym samym mieście co ja się uczyłam, tak więc nie było się gdzie przenieść i olałam kompletnie.
Teraz chciałabym wrócić do zdawania, w innym mieście (i przy okazji województwie).
Znalazłam już tutaj na forum informację, że mój kurs dalej jest ważny (o ile dobrze zrozumiałam), ale czy to dotyczy tylko tego miasta, w którym uczyłam się, czy gdybym przeniosła się do innego musiałabym robić od nowa? A jeśli jest ważny i w nowym mieście, to co z badaniami lekarskimi, też są ważne, czy trzeba je powtarzać? I czy trzeba przenosić jakieś dokumenty (też tutaj na forum przeczytałam o jakichś dokumentach w starostwie, ale niezbyt to zrozumiałam)?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
karcia09

Re: Zmiana miasta w którym zdaję, po długiej przerwie.

Postprzez Michal9191 » sobota 26 kwietnia 2014, 18:28

Twoje papiery są w urzędzie miejskim twojego miasta jeśli chcesz zdawać w innym mieście musisz iść do urzędu i prosić o wysłanie ich tam gdzie chcesz (i albo wyślą do wordu od razu albo do urzędu i w tym drugim urzędzie musisz iść i prosić o przesłanie do wordu). Mam nadzieje że dobrze napisałem
A badania będzie trzeba powtórzyć.
Nie wiem jak jest z numerem PKK
Michal9191

Postprzez karcia09 » sobota 26 kwietnia 2014, 18:53

A jak to nie miasto, to jednak w starostwie szukać? Przynajmniej wiem, że tam się opłaca i odbiera prawo jazdy, więc dokumenty pewnie też tam są.. A tych badań szkoda, bo w sumie pracy nie mam, to każdy grosz się liczy, a za to co trzeba dać lekarzowi można prawie 2h jazdy wykupić. No, ale jak trzeba, to trzeba. Dzięki wielkie. :)
karcia09

Postprzez Michal9191 » sobota 26 kwietnia 2014, 18:56

Powiem tak - mi się wydaje że trzeba nowe badania ale nie jestem pewien więc przepraszam ale nie udzielę dokładnej informacji
Ale jeśli nie ma urzędu do w starostwie
Michal9191

Powrót do Szkolenie kierowców