Mam pytaniee - Otóż wiem ze nie ma już wydawania świadectw kwalifikacji - zastapiły je zaswiadczenia o ukończeniu kursu (na pojazdy uprzywilejowane,ADr bądz przewóz rzeczy)
Jednak mam pytanie odnośnie takiej sprawy
Jestem w służbie kandydackiej w Straży Granicznej i tam przeszedłem badania psychotechniczne i lekarskie - po to zeby byc kierowca zawodowym pojadów uprzywilejowanych.
Oddział wystawił mi ZASWIADCZENIE nr XXXX/XXXX i w nim zawarte jest pieczątka pracodawcy (Straż Graniczna) oraz wpis że posiadam badania psychologiczne wazne do XXX.2010r i badania lekarskie ważne do XXX.2010r i nizej napisane jest ze jestem uprawniony do prowadzenia pojazdów uprzywilejowanych słuzbowych.
i podpis komendanta oddziału
Jest tam tez notka że zaswiadczenie jest ważne do 31.12.2005 - czyli do momentu ukończenia słuzby
Mam watpliwości co do faktu iż widziałem takie zaswiadczenia z wojska i sa wystawiane na wiekszej kartce - moje natomiast jest na małym formacie jak legitymacja i teraz czy takie zaswiadczenie uprawnia mnie w takim samym stopniu do prowadzenia pojazdów uprzywilejowanych np w OSP - ochotniczej Strazy Pozarnej czy musze coś innego wyrabiac gdzies tzn oddaje im to co mam na koniec słuzby ale robie ksero i wtedy ide z tym ksero dokumentu do np strazy OSP i oni mi coś wystawiaja??? nie wiem jak to jest.[/img]