Projekt Wzrost kompetencji kadry ośrodków szkolenia kierowcó

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Projekt Wzrost kompetencji kadry ośrodków szkolenia kierowcó

Postprzez x098 » niedziela 21 listopada 2010, 10:51

I po długim oczekiwaniu …….
Wreszcie odbyło się szkolenie w Gorzowie.
I lipa

1. Psycholog z komendy policji nie przygotowany do zajęć. Nie potrafi przekazać żadnych nowych wiadomości z dziedziny oraz nawet w telegraficznym skrócie podać metod łagodzenia lenku strachu agresji i innych stanów u uczniów kierowców i nas samych. 1.5h stracone

2.Wkłady z naszym dyrektorem. Utwierdziły mnie w przekonaniu że, jest to osoba zaangażowana i wysoce kompetentna i jak najbardziej na właściwym miejscu Brawo Panie Dyrektorze. 1.5h wykładów zdecydowanie za mało.

3. Wykłady z trenerem niestety nie wiem jak się nazywa bo co prawda przedstawił się ale jakoś tak cicho że nie dosłyszałem Pan ma na imię prawdopodobnie Ryszard i jest często trenerem biznesu jak sam mówił o sobie. (nawiasem mówiąc bardzo interesująca osoba)
Jest Pan według mnie mistrzem świata w niesamowicie interesujący i zajmujący sposób mówienia o …………… niczym naprawdę mistrzostwo mało, niedoścignione mistrzostwo …….. ale tak naprawdę wykłady prawie o niczym 1.5h choć zajmujące należało by skrócić do maks 15min.

Dlaczego o piszę o tym?
Bo mam nadzieję że, osoby odpowiedzialne za ten cykl szkoleń przeczytają ten post i na dzień 2 szkoleń który odbędzie się w przyszłości staną na wysokości zadania i szkolenie będzie w pełni merytoryczne i rzeczowe.
Pozdrawiam
Nie mówię czego nie myślę, mówię co myślę.
x098

Re: Projekt Wzrost kompetencji kadry ośrodków szkolenia kier

Postprzez piecyk » poniedziałek 22 listopada 2010, 11:59

Byłem w Lublinie 17.11. nie żałuję, ale zadowolony też nie jestem.
Uważam, że inicjatywa słuszna. Nawet bardzo potrzebna. Koszt szkolenia nie jest duży, ale zawiodłem się na treści szkolenia dwóch bloków tematycznych. Miało być o nowym podejściu, nowej inspiracji do prowadzenia szkoleń. Nie wyłapałem tego. Natomiast dało się zauważyć, że prowadzone przez pracowników lubelskiego W.O.R.D. zajęcia z metodyki i prawa były kiepsko przygotowane. To żałosne, aby prowadzący mylił się w czytanym tekście przygotowanych prezentacji. Pozostaje jeszcze odpowiedź na pytanie "czy tak prowadzi się tego typu spotkanie?" odczytując kolejne slajdy lub inną papierową lekturę. Sądziłem, że fachowcy będą mieli coś konstruktywnego do powiedzenia "od siebie". Poza tym zajęcia miały odbyć się w małych grupach, aby możliwe były dyskusje i wymiana doświadczeń. 40 osób na sali to mała grupa?
Podsumowując
Czekam na drugi etap, chyba że nie zaproszą mnie po tym co napisałem. :D

P.S. Pan trener biznesu Ryszard - faktycznie ma gadane.
Pozdrawiam, Daniel Piecychna
Szkolenia dla motocyklistów w Lublinie
Kursy nauki jazdy - prawo jazdy kat. AM, A1, A2, A
Doskonalenie techniki jazdy
piecyk

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów