przez szerszon » piątek 26 lipca 2013, 23:25
przez tomcioel1 » piątek 26 lipca 2013, 23:30
przez oskbelfer » sobota 27 lipca 2013, 00:05
przez rusel » środa 31 lipca 2013, 18:33
nie rozumiem czegoś .... "ujawnic calą tą cholerną bazę pytan dla kursantow," ??? i to mówi egzaminator ??? a ilez to ja sie nasłuchałem z Waszej strony jak to teraz super , bo sie nie będą uczyć na pamięć , bo pytania prostsze, a te durne pytania (wymiary tablicy , zasłabnięcie na autostradzie itp...) to wymysl zdających... i że baza tajna to nie będą wkuwac po obrazkach ... - i co , juz sie zmieniło podejście jak sie okazalo że nie ma kogo egzaminować ????
ja bym poleciał po ilosci i zasadności skarg no i wlasiwego podejścia do osób zdających...
Rusel..... zusammen do kupy i efekt mamy jaki mamy
przez kadziunt » czwartek 01 sierpnia 2013, 16:45
no to powiedz to moim znajomym ktorzy zrobili uprawnienia w 2009 roku i ..?
przez rusel » czwartek 01 sierpnia 2013, 16:52
przez tomcioel1 » czwartek 01 sierpnia 2013, 21:38
rusel napisał(a):ktos na forum skonsultowal temat i wynika z tego jednak ze uprawnien sie nie traci, poprostu zeby wrocic do zawodu nalezy ponownie zlozyc wniosek o wpis do ewidencji i w danym roku odbyc szkolenie a co do haka to ja mysle ze byl on wczesniej przygotowany w postaci kursu, myslisz ze tyle osob chodziloby na kurs gdyby przed wydaniem kasy osrodek poinformowal ze nie ma zatrudnienia?
przez szerszon » czwartek 01 sierpnia 2013, 22:25
przez rusel » czwartek 01 sierpnia 2013, 22:34
jeżeli chodzi o osoby zapisujące się na kurs to myślę że zdecydowana większość zdawała sobie sprawe z tego że szanse na zatrudnienie sa znikome i graniczą z cudem ale podejmowali ryzyko świadomie i pewnie większośc teraz żaluje , zwlaszcza jeżeli uprawnień zdobyć się nie udało ... chociaz ci co papier mają też pewnie żałują ...
przez oskbelfer » czwartek 01 sierpnia 2013, 23:23
szerszon napisał(a):Jeszcze nie żałuję....
przez rewers » piątek 02 sierpnia 2013, 10:10
przez rusel » piątek 02 sierpnia 2013, 11:18
rewers napisał(a):U nas w województwie Śląskim podczas rozmowy z pracownikiem Urzędu Marszałkowskiego otrzymałem informację, że jeżeli zostanę skreślony z ewidencji egzaminatorów w związku z nieprzedłożeniem zaświadczenia o ukończeniu warsztatów doskonalenia zawodowego, to aby ponownie zostać wpisany muszę zdać ponownie egzamin weryfikacyjny. Przypuszczam, że takie stanowisko urzędu wynika z zapisu art. 67 ust. 1 pkt. 10 ustawy o kierujących pojazdami, który mówi, że marszałek województwa w ramach nadzoru nad przeprowadzaniem egzaminów państwowych kieruje egzaminatora skreślonego z ewidencji na egzamin weryfikacyjny. Tym przepisem uważam marszałkowie województw mają związane ręce. Bo przecież, jeśli nie przedłożymy zaświadczenia o ukończeniu warsztatów do 7 stycznia 2014r. to zostaniemy skreśleni z ewidencji i w każdej sytuacji skreślenia z obojętnie jakiego powodu, aby zostać ponownie wpisany należy zdać ponownie egzamin.
przez kadziunt » piątek 02 sierpnia 2013, 12:00
przez oskbelfer » piątek 02 sierpnia 2013, 12:35
przez rewers » piątek 02 sierpnia 2013, 12:41
rusel napisał(a):rewers napisał(a):U nas w województwie Śląskim podczas rozmowy z pracownikiem Urzędu Marszałkowskiego otrzymałem informację, że jeżeli zostanę skreślony z ewidencji egzaminatorów w związku z nieprzedłożeniem zaświadczenia o ukończeniu warsztatów doskonalenia zawodowego, to aby ponownie zostać wpisany muszę zdać ponownie egzamin weryfikacyjny. Przypuszczam, że takie stanowisko urzędu wynika z zapisu art. 67 ust. 1 pkt. 10 ustawy o kierujących pojazdami, który mówi, że marszałek województwa w ramach nadzoru nad przeprowadzaniem egzaminów państwowych kieruje egzaminatora skreślonego z ewidencji na egzamin weryfikacyjny. Tym przepisem uważam marszałkowie województw mają związane ręce. Bo przecież, jeśli nie przedłożymy zaświadczenia o ukończeniu warsztatów do 7 stycznia 2014r. to zostaniemy skreśleni z ewidencji i w każdej sytuacji skreślenia z obojętnie jakiego powodu, aby zostać ponownie wpisany należy zdać ponownie egzamin.
mysle ze pracownik UM troche pobierznie przekazal informacje, z poczatku tez tak myslalem ale jak sie wczytac w zapisy to kierowanie na ten egzamin weryfikacyjny jest ogolnym zapisem i prawem marszalka a konkretnie dotyczy on skreslenia z ewidencji w przypadku naruszenia etyki zawodowej art 71.4 oraz 5 wiec o tych przypadkach jest w domysle art 67, kolega lindor dzwonil do UM w warszawie i dokladnie sie to potwierdzilo, rowniez moj UM nie nakazuje ponownej weryfikacji jezeli nie zostanie sie skreslonym z przyczyn wymienionych w art 71