Samochód na biegu

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez LOBUZ88 » piątek 22 sierpnia 2008, 00:52

slayer17 napisał(a):Jak czytam twoje posty lled3 to mi się przypomina kolega invx, którego już dawno nie widziałem. Też tak wojował na forum a potem ucichł......

Slayer , idziemy na piwo :mrgreen: podobnie kojarzymy fakty też od pewnego czasu to podejrzewałem , a teraz to juz jestem pewien :D

Taka sama chorobliwa nienawiść do VW , fanatyzm wobec Renault no i największy teoretyk , fachura wszystko wiem...bo czytałem, no i nienawiśc do mechaników, CI źli, niedobrzy ,wszystko robią źle :wink:

Pozdrawiamy invx :) rozdwojenie jaźni czy brat bliźniak ? :mrgreen:
Teoria : 28.03.2007 +
Praktyka : 13.04.2007 +
Odbiór : 27.04.2007 :)
LOBUZ88

Postprzez lled3 » piątek 22 sierpnia 2008, 08:53

ależ owszem. Elektronika się psuje jak wszytsko ... były przypadki że jakiś tam mercedes skręcał w lewo zamiast w prawo ...

a ile przypadków jest że ktoś jechał tico czy maluchem i się zabił ? elektroniki tam chyba niewiele. W razie zagrozenia nawet nie miało co tam człowieka ratowac. Poduszek brak, ABS brak, wspomagani brak, nie wiem czy mu powietrze w kole nie zeszlo bo brak systemu kontroli cisnienia ;), jedzie w upale bo nie ma climatronica, kierownice musi puscic by sie silowac dwoma rekami z szybka na korbke ...

układy elektroniczne mają jedną duża przewagę nad człowiekiem. Są bezwzględne, i działają szybciej.

Wy sie boicie elektroniki :) - to wina szkoły. Ilu z Was miało w szkole informatyke na poziomie ? Schematy blokowe w gimnazjum ? programowanie w jakimś języku wysokiego poziomu w szkole średniej ?
W wiekszosci polskich szkół informatyka == siedzenie na internecie i granie (o ile gry nie są zablokowane). A potem przychodzi starcie z "elektroniką" i paraliż :roll:
Obrazek
lled3

Postprzez knq » piątek 22 sierpnia 2008, 10:18

Ty piszesz o skrajnosciach. A my o NADMIARZE elektroniki. Nikt nie pisze, ze step-tronic, climatronic, el. szyby, el. lusterka, ABS, ESR, AirBagi sa zle. Bo jaki sens ma pedal gazu podlaczony do potencjometru, nie mechaniczna kierownica, nie mechaniczne hamulce.
Spiecie i nawet zahamowac nie bedziesz mogl.

Co do informatyki to chodze do prestizowego LO na kierunek mat-fiz-inf. Informatyka tam jest na wysokim poziomie. Praktycznie samo programowanie. A schematy blokowe to pikus.
Gdzież są mechanicy i elektromechanicy w moim kochanym mieście?
------------------------------------------------------------
Renault Megane I '97r. 1.6 90 KM (LPG)
knq

Poprzednia strona

Powrót do Porady techniczne