Grande Punto--> demontaż tapicerki drzwi przednich

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Grande Punto--> demontaż tapicerki drzwi przednich

Postprzez instruktorBC » środa 22 grudnia 2010, 16:03

Jak w temacie. Czy ktoś już demontował?? Muszę dostać się do mechanizmu odpowiedzialnego za elektryczne opuszczanie i podnoszenie szyby. Pytanie gdzie znajdują się zatrzaski, gdzie tapicerka montowana jest na śruby bądź wkręty?? Jak do tego się zabrać by nie połamać i by nie kleić. Mile widzane zdjęcia... bądź schematy
instruktorBC

Re: Grande Punto--> demontaż tapicerki drzwi przednich

Postprzez instruktorBC » poniedziałek 27 grudnia 2010, 20:18

To już ja znalazłem gdyby ktoś kiedyś miał ochotę rozbierać i coś tam naprawiać...... Ja potrzebuję się dostać do mechanizmu opuszczania szyby. Gdy naciskam przycisk góra dół to słyszę że coś mi się tam w drzwiach obraca ale szyba nie zawsze zakakuje. Teraz liczę na to że uda mi się naprawić. załączam fotę jak wyglądaj zatrzaski i gdzie się znajdują

Obrazek
instruktorBC

Postprzez biver » wtorek 18 stycznia 2011, 10:06

Mnie niestety również czeka demontaż drzwi:) ale w VW Polo 98/99r. ponieważ woda dostaje mi się przez drzwi do wnętrza i nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji jak to zrobić :/
biver

Postprzez qwer0 » wtorek 18 stycznia 2011, 13:20

Bo do wiekszosci prostych czynnosci (np. jak podetrzec tylek, jak zdemontowac boczek w drzwiach) nie jest potrzebna instrukcja :P

Obrazek
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Powrót do Porady techniczne