peiyin

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

peiyin

Postprzez Cyberix » niedziela 25 lipca 2010, 09:15

Czy ktoś miał do może do czynienia z takim wynalazkiem? http://www.peiying.pl/content_pl/py9930
Cyberix

Re: peiyin

Postprzez egzaminator13 » wtorek 01 lutego 2011, 16:11

ja miałem. Fajna sprawa, działa super.
Najnowsze przypisy ruchu drogowego kodeks drogowy. Zasady ruchu pieszych oraz pojazdów.
egzaminator13

Postprzez Cyberix » wtorek 01 lutego 2011, 16:18

Ja niestety teraz mam do czynienia. A dlaczego niestety?
- rwące komunikaty w Automapie
- brak obsługi z kierownicy (nie działa jak należy)
- nie zapamiętywanie ustawień (np. odtwarzanie random trzeba ustawiać za każdym razem po włączeniu radia)
- całkowite wyciszanie muzyki podczas komunikatów z nawigacji (zamiast przyciszać)
- o wiele wiele innych uwag...
Cyberix

Postprzez qwer0 » wtorek 01 lutego 2011, 20:05

A czy mozna sie spodziewac czegos wiecej po chinskim badziewiu?

Nazwa Peiying to taka oryginalna podroba.

- nie zapamiętywanie ustawień (np. odtwarzanie random trzeba ustawiać za każdym razem po włączeniu radia)

Ale na uruchomionym silniku jak wylaczysz->wlaczysz tez nie pamieta, czy po wyjeciu kluczyka i ponownym wlozeniu? Jak to 2, to moze nie ma podanego stalego +, podtrzymania napiecia.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Cyberix » niedziela 06 lutego 2011, 09:49

qwer0 napisał(a):Ale na uruchomionym silniku jak wylaczysz->wlaczysz tez nie pamieta, czy po wyjeciu kluczyka i ponownym wlozeniu? Jak to 2, to moze nie ma podanego stalego +, podtrzymania napiecia.

Wystarczy radio wyłączyć, ponownie włączyć i już nie pamięta ustawień typu random, ostatnio odtwarzany kawałek itd. (przy włączonym silniku). Czasami mam wrażenie że gubi nawet zaprogramowane stacje. I teraz sensacja roku. Parametry wyświetlania typu jasność, kontrast itd działają tylko w stosunku do... odtwarzania filmów !! W związku z czym w nocy radio wali jak reflektor w samochodzie (przecież nie odtwarzam sobie filmów po nocach jadąc autem). Na szczęście można wyłączyć całkiem wyświetlacz.
A brat w samochodzie też ma nieoryginalne radyjko które jest fenomenalne. Ściemnianie integruje się z ściemnianiem deski rozdzielczej, podświetlanie integruje się ze światłami lub z godzinami wschodu zachodu słońca, zapamiętuje wszystko, odtwarzany kawałek, po włączeniu wznawia odtwarzanie itd....
Cóż jak widać mam po prosty pecha, w nawigacji też dopiero jak 4 kupiłem to jestem zadowolony w 95%.
Cyberix

Powrót do Porady techniczne