krawężniki i progi zwalniajace, dziury

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: krawężniki i progi zwalniajace, dziury

Postprzez tomciopaluch188 » niedziela 27 marca 2011, 11:26

4k za s40???????????????????????
ze 3 latka temu
tomciopaluch188

Postprzez annubis17 » niedziela 27 marca 2011, 13:46

tomciopaluch188 napisał(a):4k za s40???????????????????????
ze 3 latka temu

4k za auto lepiej wyposażone, z tego samego rocznika i bardziej komfortowe, no i oczywiście w lepszym stanie. A i s40 za 4 koła też by się myślę że znalazło.
Citroen XM 2.1D Obrazek Lancia Kappa 2.0t Obrazek
Obrazek
annubis17

Postprzez qwer0 » niedziela 27 marca 2011, 20:40

4k za s40???????????????????????

Za 15 letnie s40. Taki drobny szczegol :D

ze 3 latka temu

Uwazam, ze to i tak duzo.
Dla przykladu pokaze Ci ile kosztuja auta na zachodzie. Pod koniec ubieglego roku kupilem be piatke FLa z 2003roku, 2.0, climatronik, xenony, eespe i takie tam pierd.oly. W przeliczeniu na zlotowki dalem 9000zł. Teraz troche stanialy, ale w dniu zakupu przegladalem allegro i taka sztuka kosztowala ok. 25-30k PLNow. Wlozylem w auto troche kasy (nie bylo w najgorszym stanie, ale robilem dla siebie, nie na handel), 4 nowki oponki, nowe hamulce, nabita klima, oleje, filtry, paski, termostat, jakies sprzegielko alternatora, silownik tylnej klapy... - zrobione zostalo wszystko co bylo do zrobienia. W sumie z rejestracja dolozylem do auta 7kola. W sumie auto wyszlo mnie 16k, ale nie ma sie czego czepic. Jest zrobione wszystko co moglo byc, nawet tylna klapa zaczela sie otwierac z pilota :P

Jak widac, w PL musialbym dac nawet 2 razy tyle, a i tak byloby cos do robienia :P
W okolicach czerwca sprzedam, bo bede kupowal inne i... mimo ze wlozylem sporo kasy i tak mi sie to zwroci, bo mysle, ze auto w takim stanie nie bede mial problemu sprzedac za 20k.

A Ty dales za swojego, wtedy 12 letniego, s40 12k, przez 3 lata cena spadla na tyle, ze teraz nie wezmiesz za niego nawet polowy tej kasy i jak sie okazuje jezdzisz troche rupieciem, ktory sie sypie.

Jak kupowac auto to nie od polaczka - ja sie trzymam tej zasady i wychodze na tym calkiem niezle - co pol roku jezdze coraz to nowszym, lepszym autem. Czasem troche dokladam, czasem to mi wpadnie troche grosza. Ogolnie jestem na + i mam coraz lepsze auto :P
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Poprzednia strona

Powrót do Porady techniczne