Demontaż starego radia JVC

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Demontaż starego radia JVC

Postprzez TJD » wtorek 07 lutego 2012, 22:03

Cześć,
Postanowiłem ostatnio zmienić radio w swoim aucie na trochę nowsze i spotkałem problem już na etapie wyciągania poczciwego staruszka. Od sprzedawcy, który sprzedał mi nowe radyjko dostałem takie dwa klucze (blaszki), ponoć pasujące do JVC. Po zdjęciu panelu i ramki próbuję je wkładać w boczne szczeliny ...i nic - po prostu dochodzą do czegoś co stawia opór i nic się nie dzieje. Wkładałem to już dość zdecydowanie, ale boję się bardzo mocno docisnąć, żeby czegoś nie połamać. Jest jakiś sposób, o którym nie wiem na wyciągnięcie tego radia?
Tomek

04.08.08 - Teoria (+) Plac (+) Miasto (+)
19.08.08 - Prawko odebrane :)
TJD

Re: Demontaż starego radia JVC

Postprzez mls » środa 08 lutego 2012, 22:39

Teoretycznie takim kluczem, prawidłowo użytym, nie masz prawa czegokolwiek uszkodzić - klucz ma za zadanie tylko "wyswobodzić" radio z ramki, odginając od radia blaszki ramki. Wsuń klucz do końca i tyle :)
mls

Re: Demontaż starego radia JVC

Postprzez TJD » środa 08 lutego 2012, 22:41

Problem rozwiązany. Okazało się, że poprzednie radio zostało przykręcone dwiema śrubami do ramki :shock: . Wpadłem dziś do firmy zajmującej się montażem sprzętu audio i za 2 dyszki rozmontowali cały panel i wyciągnęli ramkę z radiem.
Tomek

04.08.08 - Teoria (+) Plac (+) Miasto (+)
19.08.08 - Prawko odebrane :)
TJD

Powrót do Porady techniczne