GreenEvil napisał(a):Wiec czemuz czepiasz sie zdania, moze sformuluje je inaczej, "czesto sa samochody, w ktorych biegu nie nalezy dokrecac do konca"
Niczego się nie czepiam, tylko zadaję pytania.
GreenEvil napisał(a):Konkretnego? A jaki to konkretnie samochod?
Jakiś konkretny, a konkretnie jaki - nie mam pojęcia - od kilku postów powtarzam, że przedstawiłaś sam wykres i nie wiemy niczego więcej. A wykres nie jest reprezentacją zjawiska, tylko konkretnego samochodu, choć nie wiemy jakiego.
GreenEvil napisał(a):Podaj mi prosze wartosc mocy tego silnika a3, na poczatku , koncu obrotow oraz wartosc obrotow i wartosc momentu w chwili gdy wyraznie wzrasta. Ja ich nie znam.
Wartość mocy na początku obrotów: ok. 16 kW. Wartość mocy na końcu obrotów: ok. 105 kW. Moment obrotowy wyraźnie wzrasta w zakresie prędkości obrotowych od 1000 obr./min do 1750 obr./min, od wartości ok. 125 Nm do 210 Nm.
GreenEvil napisał(a):Przeciez sam powiedziales, ze z "mojego" wykresu nic nie wynika, bo nic nie widac, wiec jak mozesz cokolwiek z niego wnioskowac?
Nic takiego nie napisałem - polecam czytać ze zrozumieniem.
GreenEvil napisał(a):Podpowiem: Mowimy o zmienianiu biegu tak, by utrzymac sie w jak najwyzszym mozliwym momencie. Przy jakiej predkosci zmienisz bieg jadac na tej trojce?
157 km/h.
GreenEvil napisał(a):Polskie prawo jazdy nie obowiazuje tylko na drogach publicznych w Polsce, obawiac sie nie musisz.
Ja nie mówię o tym gdzie obowiązuje, tylko gdzie w domyślnej większości przypadków jest wykorzystywane.
GreenEvil napisał(a):To znaczy jakim konkretnie?
Tutaj jest napisane: http://www.audiklub.org/dane/a3/8l/a3_1.8t_150.html
GreenEvil napisał(a):Znow klopoty z czytaniem? Jaki fakt ma zmieniac to co napisales, jesli sa to kwesie osobnicze?
Błędnie sugerujesz, że Twój wykres jest uniwersalny, ponieważ przełożenia skrzyń biegów są powtarzalne - ja na to odpowiadam, że nie jest to prawdą, bo przełożenia bywają bardzo różne i z tego powodu wykres może się zmieniać w istotny sposób.
GreenEvil napisał(a):Jest powyzej.
Powyżej nie znajduje się żadne słowo komentarza odnoszące się do wykresu, o który pytałem.
GreenEvil napisał(a):Ocacy, to zdefiniuj "bieg" w cvt.
Nie. Nie jest to konieczne do udzielenia odpowiedzi na moje pytanie.
Oczekuję na odpowiedź na zadane pytanie.
Maniek5k napisał(a):Tylko na logikę - po co tak wysoko kręcić silnik?
Żeby uzyskać najlepsze możliwe przyspieszenie.
Maniek5k napisał(a):Powyzej pewnej predkosci obrotowej przy której mamy moc maksymalna auto juz praktycznie nie przyspiesza, lepiej wrzucic wtedy wyzszy bieg, gdzie moc max i tak bedzie wyzsza przy nizszych obrotach, niz na nizszym biegu ale przy wyzszych rpm. (na podstawie wykresów mocy i momentu, zauwazcie ze po osiagnieciu mocy max wykres leci na łeb na szyje wraz ze wzrostem rpm powyzej mocy max)
No właśnie tak nie jest, co prędzej czy później wyjaśnię, chociaż biorąc pod uwagę typowe zachowanie GreenEvil, to obawiam się, że później niż prędzej, znacznie później...