Jak sprawdzić czy przejdzie?

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Jak sprawdzić czy przejdzie?

Postprzez Voith » sobota 07 kwietnia 2012, 23:02

Ja się jeszcze zastanawiam czy nie pomogłoby trochę siedzenie wyżej - czy to nie tu tkwi problem.

Jak nie ma regulacji fotela poducha pod tyłek i już więcej widać, jak się jest niezbyt wysokim.

A wyczucie w parkowaniu przychodzi z czasem... a pewność siebie to największy błąd, jaki można popełnić, wtedy najłatwiej coś zakosić czy to przodem, tyłem czy lusterkiem.
Voith

Re: Jak sprawdzić czy przejdzie?

Postprzez grinula » poniedziałek 09 kwietnia 2012, 08:39

Ja tez mam z tym problem. Jestem swiezakiem i po zdaniu prawka musialam opanowac forda mondeo kombi... Parkuje poki co tam gdzie sa wolne min 2-3 miejsca i czesto wysiadam, sprawdzam i dopiero koryguje.. Maz sie bardzo stresuje, ze cos uszkodze, ja zreszta tez, wiec wole byc ostrozna, wysiadac po kilka razy lub parkowac dalej od celu, ale bezpiecznie dla siebie i auta. Podniesienie siedzenia tez duzo daje :D pozdrawiam
grinula

Poprzednia strona

Powrót do Porady techniczne