szymon1977 napisał(a):Jak chcesz mozesz przedstawic 10 wersji, a nawet 100. Kazda rozpoczynajaca sie od zwrotu "Jazda w zakręcie z wciśniętym sprzęgłem jest niebezpieczna..." nie potwierdze, bo to nie jest prawda.
(...)
Jazda z wcisnietym sprzeglem na zakrecie jest natomiast bledem (...)
Proszę bardzo:
Wersja nr 1
Jazda w zakręcie z wciśniętym sprzęgłem jest błędem, ponieważ możemy nie zdążyć na czas dodać gazu, żeby pomóc sobie nim (gazem) w opanowaniu ewentualnego poślizgu. Czyli w razie sytuacji niebezpiecznej, jazda z wciśniętym sprzęgłem może spowodować, że nie będziemy mogli wyjść z opresji, podczas gdy bez wciśniętego sprzęgła moglibyśmy z niej wyjść - i dlatego też jazda z wciśniętym sprzęgłem jest błędem. Dobrze rozumiem?
Wersja nr 2
Jazda w zakręcie z wciśniętym sprzęgłem jest błędem, ponieważ nie mamy możliwości odjąć gazu, żeby pomóc sobie tym (odjęciem gazu) w opanowaniu ewentualnego poślizgu. Czyli w razie sytuacji niebezpiecznej, jazda z wciśniętym sprzęgłem może spowodować, że nie będziemy mogli wyjść z opresji, podczas gdy bez wciśniętego sprzęgła moglibyśmy z niej wyjść - i dlatego też jazda z wciśniętym sprzęgłem jest błędem. Dobrze rozumiem?
Wersja nr 3
Jazda w zakręcie z wciśniętym sprzęgłem jest błędem, ponieważ możemy nie zdążyć na czas dodać gazu oraz nie mamy możliwości go odjąć, żeby pomóc sobie jego dodaniem lub odjęciem w opanowaniu ewentualnego poślizgu. Czyli w razie sytuacji niebezpiecznej, jazda z wciśniętym sprzęgłem może spowodować, że nie będziemy mogli wyjść z opresji, podczas gdy bez wciśniętego sprzęgła moglibyśmy z niej wyjść - i dlatego też jazda z wciśniętym sprzęgłem jest błędem. Dobrze rozumiem?
szymon1977 napisał(a):Jazda z wcisnietym sprzeglem na zakrecie jest natomiast bledem, poniewaz jest dodatkowa czynnoscia, ktora:
- nie przyniesie nam zadnych wymiernych kozysci,
- zazwyczaj nic nie zmieni,
- w krytycznej sytuacji takze nic nam nie da,
To, że coś nie przyniesie korzyści, niczego nie zmieni i niczego nie da - nie oznacza jeszcze, że jest błędem.
szymon1977 napisał(a):- w krytycznej sytuacji moze uniemozliwic lub w znaczacy sposob utrudnic nam wykonanie czynnosci majacych decydujace znaczenie jezeli chodzi o utrzymanie sie na drodze/jezdni/pasie ruchu.
O właśnie, właśnie, pytałem o to jakie to są czynności.