Pojazdy do szkolenia.

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Pojazdy do szkolenia.

Postprzez emdecha » wtorek 25 maja 2010, 18:48

Witam. Mam dylemat. Muszę wybrać samochód z trzech poniższych:

Fiat Punto II,
Fiat Punto Grande
Renault Clio

Który waszym zdaniem jest najlepszy do nauki podczas kursów praktycznych i zdawania egzaminu na Prawo Jazdy w Wordzie?
Będę wdzięczny za chęć pomocy :wink:
emdecha

Postprzez mk61 » wtorek 25 maja 2010, 18:50

Jeśli prowadzisz OSK, to auto musi być koniecznie takie, jakie są w WORD na Twoim terenie. Powód? Ludzie chcą się uczyć na takich samych samochodach i jeśli się do tego nie dostosujesz, to będziesz mieć mało klientów.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez emdecha » wtorek 25 maja 2010, 18:57

Miło mi, że myślisz o mnie jako o osobie prowadzącej OSK :P
Niestety tak nie jest. Niedawno zakończyłem 30h teorii. Mogę zacząć już "wyjeżdżać" godziny na elce, jednak muszę zastanowić się, jakim samochodem (chyba, że nie ma to większego znaczenia :oops: ). Koledzy opowiadali, że łatwiej jeździ się Clio. Jednak liczę na wypowiedzi doświadczonych kierowców.

PS. Przepraszam o niepoinformowanie wcześniej do czego będą potrzebne mi te samochody :twisted:
emdecha

Postprzez biver » wtorek 25 maja 2010, 19:05

emdecha napisał(a):Miło mi, że myślisz o mnie jako o osobie prowadzącej OSK :P
Niestety tak nie jest. Niedawno zakończyłem 30h teorii. Mogę zacząć już "wyjeżdżać" godziny na elce, jednak muszę zastanowić się, jakim samochodem (chyba, że nie ma to większego znaczenia :oops: ). Koledzy opowiadali, że łatwiej jeździ się Clio. Jednak liczę na wypowiedzi doświadczonych kierowców.

PS. Przepraszam o niepoinformowanie wcześniej do czego będą potrzebne mi te samochody :twisted:

ja jezdzilem Clio,dlatego ze w moim miescie w WORD'zie wlasnie na nich sie jezdzilo. Jezeli ktores z tych 3 wygralo przetarg w twoim WORDzie to wybierz to samo autko
biver

Postprzez emdecha » wtorek 25 maja 2010, 22:25

W Wordzie (jak i w moim OSK) są właśnie powyższe pojazdy.
Myślę jednak, by zacząć naukę na Clio. Mam nadzieję, że dobrze postąpię :wink:
emdecha

Postprzez Bolcia » środa 26 maja 2010, 22:37

napisz w ktorym wordzie bedziesz zdawac. nie moze byc tak, ze w jednym osrodku zdaje sie na 3 rodzajach samochodow...
Bolcia

Postprzez marcij » czwartek 27 maja 2010, 00:35

Bolcia napisał(a):napisz w ktorym wordzie bedziesz zdawac. nie moze byc tak, ze w jednym osrodku zdaje sie na 3 rodzajach samochodow...

W Tarnowie przez ponad rok tak właśnie było. Punto II, grande i corsa C. Osobiście leipej jeździło mi się punto II niż corsa , ale nie jestem w stanie powiedzieć dlaczego. Poprostu. Każdy ma swoje preferencje. Do grande pierwszy raz wsiadłem na egzaminie, też jeździło sie dobrze.
Obrazek
marcij

Postprzez ixi25 » wtorek 01 czerwca 2010, 19:34

Bolcia napisał(a):napisz w ktorym wordzie bedziesz zdawac. nie moze byc tak, ze w jednym osrodku zdaje sie na 3 rodzajach samochodow...

A to niby dlaczego????

No chyba, że mówimy o różnych kategoriach prawa jazdy.
ixi25

Postprzez Jarons » wtorek 01 czerwca 2010, 19:40

Może tak być. Niektóre ośrodki mają kilka różnych samochodów i kursant decyduje jakim chce jeździć. Każdy word ma inny samochód, ktoś może chodzić na kurs w w Warszawie, a zdawać np w Ostrołęce. Po to niektóre osk właśnie po to mają kilka różnych samochodów.
Jarons

Powrót do Porady techniczne