Troche dziwne pytanie...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Troche dziwne pytanie...

Postprzez polter » piątek 28 września 2007, 00:05

Wczoraj udało mi sie zdać egzamin i szczerzę mówiąc nie wiem co dalej. Tak, czytałem w dziale "najczęściej zadawane pytania" aż 2 tematy o odbiorze prawa jazdy tylko jedno nie jest dla mnie jasne. Czy żeby dostać prawo jazdy trzeba składać jeszcze jakieś pytanie? Jak tak to gdzie? Czy mam się tylko zgłosić po tych 2-3 tygodniach z pieniędzmi za dokument i odebrać bez składania żadnych wniosków itp???
Wszedłem też na stronę podpisaną "sprawdź co się dzieje z twoim PJ" podałem swoje dane, ale wyskoczył błąd, że nic nie znaleziono? Może od wczoraj trochę za mało czasu minęło?
polter

Postprzez ella » piątek 28 września 2007, 00:16

Przecież w FAQ jest jasno napisane
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... hp?t=10183

WORD przesyła dokumenty do Wydziału Komunikacji i tam załatwiamy resztę spraw czyli opłatę i odbiór.
ella
Moderator

Postprzez polter » piątek 28 września 2007, 01:13

ROZUMIEM ale czy oni zaczną sami wyrabiać mi PJ na podstawie tych przesłanych dokumentów i ja muszę tylko na tej stronie lub telefonicznie dowiedzieć się kiedy zapłacić i odebrać. Czy oni nie zaczną wyrabiania bez kontaktu ze mną???
Inaczej: Czy muszę tam iść już teraz czy mogę za te 3 tyg od razu po dokument?
polter

Postprzez DEXiu » piątek 28 września 2007, 01:16

Nic nie musisz robić. Jeśli poprawnie wpisałeś w formularzu (który składałeś do WORDu) adres Twojego Urzędu Miejskiego (Wydz. Komunikacji), to przyślą papiery a urząd powinien przesłać je dalej do wyrabiania prawka. Niemniej jednak polecałbym zadzwonić bądź przejść się do UM od razu i zapytać, czy opłatę uiścić od razu czy dopiero przy odbiorze (co urząd to obyczaj :wink: )
DEXiu

Powrót do Egzamin na prawo jazdy