Egzamin na kat. E

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin na kat. E

Postprzez bobiaro » piątek 02 listopada 2007, 10:20

Dwa razy oblałem plac a konkretnie jazdę po łuku {najechanie na linię i nie wyrobienie sie w czasie 5 min}. Szczerze mówiąc to zjada mnie stres a poza tym kurs robiłem na Renault i na Manie. Wolvo które posiada WORD ma troszkę inny skręt i łamanie naczepy jest troszkę inne. Powiedzcie mi czy jest możliwość zakupu godziny jazdy samochodem na którym będzie się odbywał egzamin. I jeszcze jedno pytanko Za którym razem zdaliście na E bo czuję sie troszkę załamany.
bobiaro

Postprzez MakroSerwis » piątek 09 listopada 2007, 22:10

Chyba musisz poszukać OSK, który dysponuje Volvo, chociażby w innym mieście. Kurs na kat. E robiłem w 1998 roku, na rozpitolonym Starze 200 z rozpitoloną przyczepą, w PZMot. Sytuacja życiowa tak się ukształtowała, że po ukończeniu kursu nie podszedłem wcale do egzaminu, choć żałuję, bo na prawdę nauczyłem się wszystkiego bardzo dobrze i zdawałbym tym samym autem. Ale cóż, dostałem dobrą pracę, gdzie E nie było potrzebne i olałem sprawę...
Powiedz mi, jak teraz wygląda egzamin na E? Też normalna dwuosiówka z łamaną przednią osią, czy jakaś inna przyczepka z ośkami obok siebie? Pytam, ponieważ widziałem, że właśnie takie u nas jeżdżą z elką. Chciałbym skończyć to E, żeby po prostu mieć, może się kiedyś przyda. Po takim czasie trzeba dokupić 5 godzin kursu i można zdawać. Tylko sprzęt się zasadniczo zmienił... Jakie manewry teraz trzeba zrobić na placu?
MakroSerwis

Postprzez ella » piątek 09 listopada 2007, 23:25

MakroSerwis napisał(a): Powiedz mi, jak teraz wygląda egzamin na E? (...) Jakie manewry teraz trzeba zrobić na placu?

Polecam całą skarbnicę wiedzy na ten temat. Ludzie się napracowali więc warto tam zajrzeć :D
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4557
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy