Egzamin -wazne pytanie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin -wazne pytanie

Postprzez April » wtorek 18 grudnia 2007, 16:55

witam
orientuje sie ktos moze czy majac ustalony termin egzaminu (drugie podejscie) praktycznego na 5stycznia, moge isc np jutro umowic sie na kolejny termin w razie gdybym nie zdala?jest to mozliwe? w takim wypadku gdybym zdala to poprostu bym zwolnila miejsce komus innemu, jak wtedy wyglada z platnoscia?

zwracam sie z tym pytaniem, poniewaz w razie gdybym nie zdala w styczniu to kolejny termin w Poznaniu dostalabym pewnie na koniec marca/poczatek kwietnia a wyjezdzam w tych miesiacach za granice i nie mialabym mozliwosc zdaniaw tak poznym terminie. Ponadto egzamin teoretyczny zdawalam 6wrzesnia, wiec o ile dobrze mysle 6marca uplywa jego waznosc. Wiem ,ze nalezy myslec pozytywnie, ze zdam teraz w styczniu ale w mojej sytuacji wolalbym jednak miec jakies wyjscie gdyby mi sie nie powiodlo.

Prosze o odpowiedz
Pozdrawiam
April

Postprzez Ciechu » wtorek 18 grudnia 2007, 16:59

Nie ma takiej możliwości. Kolega próbował zapisać się na 2 egzaminy jeden po drugim, ale nie da rady.
Obrazek
07.12.2007 - Zdane za 1 razem! :)
Ciechu

Postprzez Wicker Man » wtorek 18 grudnia 2007, 17:12

A ja mam inne pytanie odnośnie egzaminu. Być może jutro będę jechał ustalić termin. Moje pytanie brzmi. Kiedy płacę za egzamin te 120 -ileś złotych? Podczas ustalania czy później mam czas żeby dokonać np. przelewu?
Wicker Man

Postprzez cyruslb » wtorek 18 grudnia 2007, 17:20

Wicker Man napisał(a):A ja mam inne pytanie odnośnie egzaminu. Być może jutro będę jechał ustalić termin. Moje pytanie brzmi. Kiedy płacę za egzamin te 120 -ileś złotych? Podczas ustalania czy później mam czas żeby dokonać np. przelewu?

Nie wiem jak jest gdzie indziej ale w Lublinie najpierw płacisz a później idziesz z kwitkiem się zapisać i tak pewnie jest wszędzie.
cyruslb

Postprzez April » wtorek 18 grudnia 2007, 17:33

na pewno sie nie da?
skoro ktos jest w stanie zaplacic za dodatkowy termin i sie nie stawic, wiec pieniadze by przepadły jego to nie rozumiem dlaczego jest to niemozliwe.?

tym bardziej ze to sa dwa egzaminy praktyczne i to nie jeden po drugim bo wczoraj juz terminy na koniec lutego byly zajmowane...
April

Postprzez Ciechu » wtorek 18 grudnia 2007, 17:50

cyruslb napisał(a):
Wicker Man napisał(a):A ja mam inne pytanie odnośnie egzaminu. Być może jutro będę jechał ustalić termin. Moje pytanie brzmi. Kiedy płacę za egzamin te 120 -ileś złotych? Podczas ustalania czy później mam czas żeby dokonać np. przelewu?

Nie wiem jak jest gdzie indziej ale w Lublinie najpierw płacisz a później idziesz z kwitkiem się zapisać i tak pewnie jest wszędzie.

W każdym WORDzie jest tak, że najpierw opłacasz egzamin, a potem się zapisujesz.
Obrazek
07.12.2007 - Zdane za 1 razem! :)
Ciechu

Postprzez tom9 » wtorek 18 grudnia 2007, 18:35

April na pewno się nie da.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez mjk » wtorek 18 grudnia 2007, 19:13

April napisał(a):na pewno sie nie da?
skoro ktos jest w stanie zaplacic za dodatkowy termin i sie nie stawic, wiec pieniadze by przepadły jego to nie rozumiem dlaczego jest to niemozliwe.?

tym bardziej ze to sa dwa egzaminy praktyczne i to nie jeden po drugim bo wczoraj juz terminy na koniec lutego byly zajmowane...

Żeby nie robić sztucznego tłoku. Jakby sie dało to termin wydłużyłyby się do 3, 4 miesięcy. Zainteresuj sie raczej podaniem o przyspieszony egzamin, gdzieś tu na forum było.
mjk

Postprzez ella » wtorek 18 grudnia 2007, 20:26

ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy