Praktyczny w cenie teoretycznego ? Poprawka

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Praktyczny w cenie teoretycznego ? Poprawka

Postprzez bejronix » wtorek 13 listopada 2007, 22:24

Witam,

Cos mnie dzisiaj tknelo, zeby sprawdzic czy aby na pewno egzamin poprawkowy jest na pewno z praktyki. Sklonil mnie do tego cennik z Waszej strony, na ktorym jest napisane, ze popr. z praktycznego kosztuje 112 zł. Z kolei ja zapłaciłem 78 (jak za teorie). Wzialem do reki dowod wplaty i faktycznie jest tam napisane "za teoretyczny" chociaz wyraznie mowilem tej "milej" pani w kasie ze chce praktyczny. Jednak na tej drugiej kartce, gdzie mam wyznaczony termin mam napisane, ze egzamin PRAKTYCZNY o 10:00. Nie wiem co o tym myslec. Przejdzie to ? Zadzwonilbym, gdybym mial pewnosc, ze nie przesuna mi egzaminu, ale z drugiej strony, jesli mam tam jechac na marne i czekac jeszcze raz tyle ? Mam nadzieje, ze wszystko bedzie OK, bo juz 3 tygodnie czekam za poprawka a przede mna kolejne 3 (co z kolei tez jest parodią, zeby tak dlugo czekac za egzaminem). Ile trwa okres oczekiwania w Waszych osrodkach ? Ja zdaje w bydgoskim WORDZIE.

Pozdrawiam
bejronix

Postprzez ella » wtorek 13 listopada 2007, 22:57

Z kolei ja zapłaciłem 78

to cena teorii + 50% praktyki.
I teraz pytanie.
Kiedy zdawałeś teorię bo może się przeterminowała(6 miesięcy)?
Czy przypadkiem nie było sytuacji, że nie stawiłes się na ostatni praktyczny egzamin?

Ile trwa okres oczekiwania w Waszych osrodkach ? Ja zdaje w bydgoskim WORDZIE.

Jest cały kilku zakładkowy wątek na ten temat.
ella
Moderator

Postprzez bejronix » wtorek 13 listopada 2007, 23:02

Wiec tak.

To byl moj pierwszy egzamin. Zdawalem go 26 października (w ten sam dzień miałem teorię, którą zdałem oraz praktykę - oblałem podczas jazdy po mieście). Nie wiem o co dokladnie Tobie chodzi, ale mysle, ze to co napisalem Ci wystarczy.
bejronix

Postprzez ella » wtorek 13 listopada 2007, 23:17

ale mysle, ze to co napisalem Ci wystarczy.

teraz mi wystarczy :D
Czyli kobitka w kasie się pomyliła i za mało policzyła. Gdybyś zadzwonił to terminu Tobie raczej nie przesuną bo niby dlaczego (mogła dokładnie patrzeć jak ciebie zapisywała), tylko będziesz musiał jechać dopłacić.
ella
Moderator

Postprzez bejronix » wtorek 13 listopada 2007, 23:24

ella napisał(a): Gdybyś zadzwonił to terminu Tobie raczej nie przesuną bo niby dlaczego (mogła dokładnie patrzeć jak ciebie zapisywała), tylko będziesz musiał jechać dopłacić.

No wlasnie to "raczej" mnie boli :) Spotkal sie juz ktos z takim czyms ?
bejronix

Postprzez bejronix » sobota 08 grudnia 2007, 00:40

No i na szczęście nie miałem żadnych nieprzyjemności. Jak każdy poczekałem aż wyczytają moje nazwisko i się doczekałem. Wszystko przeszło bezproblemowo, a co najważniejsze to zdałem ! :)
bejronix

Postprzez scorpio44 » niedziela 09 grudnia 2007, 01:59

Bejronix, no ale nie dopłacałeś nic?
scorpio44

Postprzez bejronix » niedziela 16 grudnia 2007, 03:17

W czwartek doszło pismo, że muszę dopłacić im kwotę 34 zł albo nie prześlą moich papierów do Starostwa. Przez wredną kasjerkę i niekompetentną panią w BOK musiałem nie iść do szkoły, jechać do Bydgoszczy (jestem z Inowrocławia - 40km od Byd), czekać w kolejce 2h i wrócić z powrotem. Więc przed gwiazdką raczej nici z prawka ...
bejronix

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 17 grudnia 2007, 01:08

Bejronix, no ale w świetle tego, co wcześniej Ella Ci napisała, to nie powinno być dla Ciebie zaskoczeniem, że będziesz musiał dopłacić. Niekompetencja kasjerki to jedno, ale skoro już zaszło co zaszło, to mogłeś później sprawy dopilnować sam. No choć z drugiej strony 34 zeta to zawsze kasa, więc można zrozumieć, że liczyłeś na to, że się nie wyda i spokojnie odbierzesz prawko. :)
scorpio44

Postprzez bejronix » poniedziałek 17 grudnia 2007, 10:17

No troche w tym mojej winy jest. Ale skoro przyjęli mnie na egzamin bez żadnych zastrzeżeń, to już myślałem, że 34 zł zaoszczędzę :)
bejronix

Postprzez bejronix » poniedziałek 24 grudnia 2007, 21:28

Prawo jazdy dzisiaj odebrane. Szczerze powiedziawszy byłem zaskoczony gdy zadzwoniłem do SP i zostałem poinformowany, że mogę odebrać prawo jazdy. Na stronie Papierów Wartościowych cały czas widniał i widnieje komunikat Niepoprawne dane ..., więc zadzwoniłem tak dla pewności. Sprawili mi super prezent na Święta.

PS. Wesołych Świąt
bejronix

Powrót do Egzamin na prawo jazdy