Co w przypadku gdy zwolni się miejsce

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Co w przypadku gdy zwolni się miejsce

Postprzez Staps » wtorek 01 stycznia 2008, 18:46

Gdy zwolni się jakieś miejsce - ktoś odwoła egzamin itd to kto w to miejsce jest wpisywany? Znajomi egzaminatorów/osób pracujących w word czy np. jakoś losowo? Możliwe jest zarezerwowanie takiego terminu jeśli termin na który się zapisałem jest daaaleko?
Staps

Postprzez ble » wtorek 01 stycznia 2008, 18:50

chyba osoba ktora przychodzi sie dopiero zapisywac jest zapisywana w ten wlasnie odwolany przez kogos termin.... tak slyszalem
Ostatnio zmieniony wtorek 01 stycznia 2008, 18:51 przez ble, łącznie zmieniany 1 raz
ble

Postprzez Flisak » wtorek 01 stycznia 2008, 18:51

Wydaję mi się, że pierwsza osoba która przyjdzie zapisać się na egzamin.
The government has this car, and it runs on water, man.
Flisak

Postprzez Driver'ka » wtorek 01 stycznia 2008, 18:57

Flisak napisał(a):Wydaję mi się, że pierwsza osoba która przyjdzie zapisać się na egzamin.

Też tak myślę. Wydaje mi się, że mnie właśnie wciśnięto w takie zwolnione przez kogoś miejsce za pierwszym razem jak zdawałam, bo normalnie na egzamin czeka się u mnie ok. miesiąca, a ja w środku wakacji, kiedy jest całkiem spory ruch, dostałam termin 2 tygodnie po zdaniu egzaminów wewnętrznych. Sam szef OSK się dziwił, że tak szybko.
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez ella » wtorek 01 stycznia 2008, 19:00

W takie zwolnione miejsca zapiswane są też osoby składające podania o przyspieszenie egzaminu.
ella
Moderator

Postprzez tom9 » wtorek 01 stycznia 2008, 19:02

duzo terminow idzie dla znajomych, ale duzo tez dla zwyklych ludzi. jesli ktos przed toba odwola egzamin to na 99% musisz Ty dostac ten termin. Jesli ktos przyszedl odwolac termin a było pusto w kasie to możliwe ze powedruje on gdzie indziej... nie koniecznie do pierwszej osoby która wejdzie sie zapisac na egzamin.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez barbra » wtorek 01 stycznia 2008, 19:40

Spotkałam się też z tym,że osoby ,którym kończył się termin ważności "zdanej teorii",były wzywane do wcześniejszego podejścia do egz.praktycznego.
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez marrrta » wtorek 01 stycznia 2008, 23:36

dokładnie - różnie to bywa. Mi raz udało się dostać taki zwolniony termin (na swój drugi egzamin czekałam niecałe 2 tygodnie), ponadto mój kolega po swoim oblanym egzaminie jak ładnie poprosił panią w okienku to też mu się udało (dostał termin za 3 dni!). ale dużo miejsc idzie też dla osób składających podania o przyspieszenie egzaminu praktycznego. Przynajmniej jak mi się kończył termin teorii i nie miałam możliwości zdawania po raz kolejny praktyki bo terminy były na grubo ponad miesiąc po dacie ważności mojej teorii to złożyłam podanie. za 1.5 tygodnia oddzwonili że za 2 dni mam egzamin, bo coś się zwolniło.
marrrta

Postprzez assik » wtorek 01 stycznia 2008, 23:45

marrrta napisał(a):za 1.5 tygodnia oddzwonili że za 2 dni mam egzamin, bo coś się zwolniło.

wy to macie dobrze...ja to nawet w momencie ,gdy zapytalam grzecznie czy bede mogla zadzwonic (zasugerowalam tym samym,ze chcialabym dostac numer telefonu) gdybym chciala zmienic termin ,zostalam tylko zmierzona oburzonym wzrokiem i skwitowana tekstem: "to jest egzamin panstwowy,tu nie ma zadnego przekladania terminow" Bardzo milo,nieprawdaż? :P
26.06.07 -rozpoczęcie kursu
31.07.07-pierwsze 2h jazd :D :lol:
21.08.07 -pierwsza kolizja za kierownica :shock: "puk" w mój zderzaczek...
27.08.07-egz. wewn.
8.10.07 -egz. panstw. teoria+praktyka - "WYNIK POZYTYWNY" :D :D :D
assik

Postprzez marrrta » wtorek 01 stycznia 2008, 23:57

Nie powinnaś się tak szybko poddawać ;) Ja też panią w okienku grzecznie spytałam o szybszy termin - oburzyła się. Powiedziała, że mogę złożyć podanie, ale ona i tak wątpi by to coś dało bo bardzo dużo mają teraz tych podań... Mimo to złożyłam. Nie jedno. Chyba ze trzy dni z rzędu do nich jeździłam (a z warszawskiego Gocławia na Bródno wcale nie jest tak blisko:/) i zostawiałam im te podania. Wysłałam jeszcze mailowo. W końcu zadziałało. [ więc nie było wcale tak różowo... ]
marrrta

Postprzez scorpio44 » środa 02 stycznia 2008, 00:32

ella napisał(a):W takie zwolnione miejsca zapiswane są też osoby składające podania o przyspieszenie egzaminu.

No mnie się zawsze wydawało oczywiste, że przede wszystkim ci. Oczywiście mówię o tych, których podania zostały rozpatrzone pozytywnie.
scorpio44

Powrót do Egzamin na prawo jazdy