Kat. B, a testy kategorii A

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kat. B, a testy kategorii A

Postprzez Juzew » środa 03 czerwca 2009, 21:17

Witam
Piszę na tym forum, ponieważ mam pewną wątpliwość. W Październiku zdawałem egzamin praktyczny na kategorię A z wynikiem negatywnym. Nie mogłem powtórzyć egzaminu w krótkim terminie, ponieważ w ośrodku przerywają egzaminy na kategorię A w okresie zimowym. W międzyczasie zdałem kategorię B, i żeby otrzymać prawo jazdy wcześniej na tą kategorię, złożyłem rezygnację z kat. A. Teraz chciałbym ponownie zdawać na kat. A, ale w szkole jazdy dowiedziałem się, że muszę ponownie zdawać testy teoretyczne, ponieważ minęło ponad pół roku od egzaminu. I w tym momencie pojawiają się moje wątpliwości. Mój wujek zrobił jakieś 30 lat temu prawo jazdy kat. A, niedawno zdawał egzamin na kat. B(wcześniej nie miał tej kategorii), i powiedzieli mu, że nie musi zdawać już teorii, ponieważ ma już prawo jazdy kat. A. Chciałbym się dowiedzieć, czy muszę od nowa zdawać testy, pomimo tego, że mam już prawo jazdy kat.B? A skoro muszę, to dlaczego wujek nie musiał, mimo, że minęło tyle lat od egzaminu? Szukałem na forum, i nie znalazłem odpowiedzi. Proszę o w miarę szybką pomoc.
Juzew

Postprzez Pajejek » środa 03 czerwca 2009, 21:36

Jeżeli chodzi o ciebie to niestety musisz zdawać jeszcze raz teorię na A. W twojej autoszkole dobrze cię poinformowali. A jeśli chodzi o twojego wujka to coś tutaj się nie zgadza. Jest to wręcz nieprawdopodobne (chyba, że zaszły jakieś inne okoliczności, o których nie napisałeś). Spróbuj go dopytać czy tak faktycznie było.
Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać.
Cyceron.
Pajejek

Postprzez gosiawin » czwartek 04 czerwca 2009, 10:56

Prawko na B posiadam od kilku ładnych lat,teraz robiłam na A -na pewno musisz zdawać teorię-12 pytań ogólnych+ 6 specjalistycznych na kat A. Świeże info :D egz.20 maja-prawko już w kieszeni :lol:
gosiawin

Powrót do Egzamin na prawo jazdy