Witam
Piszę na tym forum, ponieważ mam pewną wątpliwość. W Październiku zdawałem egzamin praktyczny na kategorię A z wynikiem negatywnym. Nie mogłem powtórzyć egzaminu w krótkim terminie, ponieważ w ośrodku przerywają egzaminy na kategorię A w okresie zimowym. W międzyczasie zdałem kategorię B, i żeby otrzymać prawo jazdy wcześniej na tą kategorię, złożyłem rezygnację z kat. A. Teraz chciałbym ponownie zdawać na kat. A, ale w szkole jazdy dowiedziałem się, że muszę ponownie zdawać testy teoretyczne, ponieważ minęło ponad pół roku od egzaminu. I w tym momencie pojawiają się moje wątpliwości. Mój wujek zrobił jakieś 30 lat temu prawo jazdy kat. A, niedawno zdawał egzamin na kat. B(wcześniej nie miał tej kategorii), i powiedzieli mu, że nie musi zdawać już teorii, ponieważ ma już prawo jazdy kat. A. Chciałbym się dowiedzieć, czy muszę od nowa zdawać testy, pomimo tego, że mam już prawo jazdy kat.B? A skoro muszę, to dlaczego wujek nie musiał, mimo, że minęło tyle lat od egzaminu? Szukałem na forum, i nie znalazłem odpowiedzi. Proszę o w miarę szybką pomoc.