przeniesienie się do innego WORDu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

przeniesienie się do innego WORDu

Postprzez doman89 » wtorek 26 lutego 2008, 18:41

Witam dzisiaj nie zdałem po raz 6 egzaminu we Wrocławiu i zastanawiam się nad przeniesieniem papierów do Wałbrzycha(mam bliżej). sądzicie, że dobrze zrobię jeżeli przeniosę je??słyszałem że osoby które nie mogą zdać we Wrocku i przeniosą dokumenty do Wałbrzycha zdają za pierwszym razem.
9.08.2008-zdany(za 8 razem)
(2008-06-16) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
doman89

Postprzez jamnik » wtorek 26 lutego 2008, 19:20

Hehe.. tak slyszales?
A slyszales ze zdasz wszedzie, jezeli twoja jazda egzaminacyjna bedzie bez zarzutow?

I to by było tyle - nie ma znaczenia czy we Wroclawiu, czy w Walbrzychu. Nie ma tez zaleznosci ze ten kto sie przeniesie to zda za pierwszym razem. Ty jezeli bys zdał, to i tak za 7 (Czego ci życze).

Natomiat jezeli oblales juz tyle razy, to moze nalezy zastanowic sie dlaczego? I nie zwalac winy na WORD.
13.05.2008 - prawo jazdy kat. B: odebrane.
jamnik

Postprzez qbus » wtorek 26 lutego 2008, 20:01

@jamnik, z drugiej strony, jak egzaminator chce to znajdzie na Ciebie haka i Cię uwali.

Chcesz to się przepisz do innego WORDu. Uzasadnienie widzę tutaj tylko takie, że masz bliżej ;-)

Pozdrawiam.
qbus

Postprzez Mycha » wtorek 26 lutego 2008, 20:54

Ja się przenosiłam, ale głównie ze względu na terminy. W pierwszym czekało się ponad 2 miesiące na egzamin, tam gdzie się przeniosłam - mieścili się w terminie zgodnym z ustawą :) czyli zawsze miałyśmy ok. 30 dni. Zawsze więcej razy można podejść zanim się zdezaktualizują testy.
Innym argumentem było dla mnie samo miasto. To drugie jakoś bardziej "czułam" - było większe i więcej przestrzeni. W pierwszym było mnóstwo wąskich uliczek i ciasno się jeździło, co chwilę ograniczenia do 20-30 km na godzinę, jazda głownie w okolicach rynku, gdzie piesi chodzili ulicami jakby to były chodniki.
I takie argumenty uznałam za wystarczające. Zmieniłam i... jakoś psychicznie poczułam się lepiej. Efekt: wreszcie dzisiaj zdałam, ale wcale nie za pierwszym razem w nowym mieście. Nie oczekujmy cudów. Jak się nie zdaje, to zawsze z jakiegoś powodu. U mnie to był głównie stres. Zmiana miasta troszkę mi pomogła, choć nie powiem, że było łatwo. Warto jednak, jak pisze jamnik, zastanowić się nad powodami oblewania egzaminu. I sporo pracować nad swoimi technikami jazdy, a także warto czytać to forum: duzo wskazówek ważnych można znaleźć.
Mycha

Postprzez monika18145 » czwartek 25 czerwca 2009, 07:31

mam pytanie czy jeśli chcę przenieść się do innego wordu a zapłaciłam już za praktyke to czy ta opłata jest ważna czy nie
monika18145

Postprzez Duszek » czwartek 25 czerwca 2009, 08:23

Jest ważna, ale tylko w WORDzie na którego konto wpłaciłaś pieniądze. Przenosząc się do innego Ośrodka będziesz musiała dokonać nowej wpłaty. Jeżeli chcesz odzyskać pieniądze, które wpłaciłaś w poprzednim, to musisz podejść do okienka i zapytać jak u nich wygląda procedura zwrotu pieniędzy.
Ósma pasażerka mazdy.
Szczęśliwa posiadaczka kategorii B i C :D
C+E - w trakcie.
A i D - w planach :wink:
Duszek

Powrót do Egzamin na prawo jazdy