Egzamin A + B - organizacja tego przedsięwzięcia

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin A + B - organizacja tego przedsięwzięcia

Postprzez bigrequest » środa 20 maja 2009, 11:49

Witam,

Ukończyłem kurs kat. B i otrzymałem "kartę". Robię za jednym machem kat. A, lecz póki co mam wyjeżdżone połowę godzin. Teraz moje pytanie ;] Gość, (instruktor kat. B) radził czekać aż wyjeżdżę i zapisać się od razu na całość. Czy tak rzeczywiście jest lepiej ?, czy to po prostu chodzi o to, że jeśli był by "rozstęp" czasu między kat A a B to musiałbym 2gi raz zdawać teorię ? Dziwne pytanie ;], ale ja jestem zielony po prostu. Czy mogę teraz się zapisać na teorię + praktyczny B, a potem czekać spokojnie na praktyczny A ?

Z góry dziękuję za porządne objaśnienie :oops: :)
bigrequest

Postprzez Stefan Batory » środa 20 maja 2009, 17:14

Z tego co się orientuję to na A będziesz musiał zdać inna teorie i na B tez inna teorie. Także nie widzę sensu czekania.

Pozdrawiam.
Na skrzyżowaniu pierwszeństwo ma ten kto ma wykupione AutoCasco xD
(4/9/09) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.

(4/15/09) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
(4/17/09) Prawko w kieszonce xD
Stefan Batory

Postprzez ella » środa 20 maja 2009, 20:18

Gość, (instruktor kat. B) radził czekać aż wyjeżdżę i zapisać się od razu na całość. Czy tak rzeczywiście jest lepiej ?,

Miał na mysli to, że mógłbyć zdawać od razu łączoną teorię na A i B.

Czy mogę teraz się zapisać na teorię + praktyczny B, a potem czekać spokojnie na praktyczny A ?

Możesz
ella
Moderator

Postprzez stoyu » niedziela 31 maja 2009, 17:56

Witam, ja właśnie tak zrobiłem. Mianowicie w WORD'zie zapisałem się na obie kategorie A i B (takie miałem badania lekarskie). Zdawałem teorię łączoną. Jak zdałem umawiałem się na praktykę z B, zdałem ją za pierwszym razem, ale na A się jeszcze nie umówiłem. Chciałbym już mieć przynajmniej to B, bo chociażby jak nie zdam A to będę musiał czekać następne 2 miesiące na drugi termin, cały czas mając zdane B. Moje pytanie brzmi, co mam zrobić, żeby WORD przesłał dalej samą kat. B, bo nie mogę już wysiedzieć w miejscu. (Dałem im tylko 1 zdjęcie), czy w ogóle jest taka możliwość, żebym miał samo B?
stoyu

Postprzez Duszek » wtorek 02 czerwca 2009, 12:11

Na A są krótkie terminy - myślę, że lepiej byłoby gdybyś jednak zapisał sie na egzamin praktyczny i spróbował.

A jeżeli nie chcesz czekać, to musisz podejść do WORDu i podpisać oświadczenie, że rezygujesz z ubiegania się o kategorię A. Na tej podstawie WORD prześle Twoje papiery do Wydziału Komunikacji i będziesz mógł odebrać prawo jazdy kategorii B.

Pamietaj tylko, że po zdaniu kategorii A będziesz musiał po raz drugi zapłacić za wyrobienie dokumentu (70zł.).
Ósma pasażerka mazdy.
Szczęśliwa posiadaczka kategorii B i C :D
C+E - w trakcie.
A i D - w planach :wink:
Duszek

Postprzez stoyu » czwartek 09 lipca 2009, 12:20

Ale dowiedziałem się, że jak zrezygnuję z tego A, będę musiał jeszcze raz testy zdawać, a to mi się nie podoba:P
WORD B-B
20 kwietnia 09 testy A+B - 1. podejście
11 maja '09 jazda kat. B - 1. podejście
16 lipca '09 jazda kat. A - 1. podejście
28 lipca '09 Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
04 sierpnia '09 Prawko odebrane :D
stoyu

Powrót do Egzamin na prawo jazdy