Egzamin a ubranie.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez hydravlik » środa 15 lipca 2009, 18:34

Ja tam do egzaminu przystąpiłem 17.06.2009r. Ubrałem się tak jak na co dzień. Było upalnie więc po co miałem się męczyć w jeansach? Założyłem koszulkę, spodenki. Zdałem za 1 razem.
hydravlik

Postprzez revivee » środa 15 lipca 2009, 19:37

przesadzacie ja tam nie widze nic zlego w krótkich spodniach, jak jest upał 30 stopni. Tylko takie jakieś rozsądne, powiedzmy jeansowe za kolano. Żeby nie byly jakieś za krótkie :P Moim zdaniem nie trzeba przesadzać, wystarczy się ubrać w miarę schludnie i bedzie ok.
revivee

Postprzez qwer0 » środa 15 lipca 2009, 20:04

I prosiłbym darować sobie hasła typu "w dżinsach będzie gorąco" - zdrowemu człowiekowi nawet 6 godzin przy 30 stopniach w długich spodniach nie zaszkodzi.

wiesz, do malucha miesci sie 17 osob, ale mimo to nikt o zdrowych zmyslach tak nie jezdzi.
Czy zaszkodzi - mezczyznie jak najbardziej, jak chce miec dzieci, to nie polecam tak przegrzewac yayec.
Wszystko zalezy od czlowieka.
W technikum angielskiego uczyla mnie kobita po 50tce i np nie przeszkadzalo jej jak ktos zul gume - aby tylko nie mlaskac, nie przeszkadzac innym - no bo w czym to ma innym przeszkadzac?
A jakas pacjentka od polskiego, tuz po studiach uwazala sie za wazna osobistosc, najwazniejsza persona - wypraszala sobie, aby w jej obecnosc zuc gume - oczywiscie nie przeszkadzal jej ani sposob zucia, ani odglosy (ktorych nie bylo), tylko sama swiadomosc, ze ktos zuje gume, nawet jak tego w ogole nie odczuwala, ale gdzies tam przyuwazyla, ze ktos macha zuchwa - to juz jej przeszkadzalo.

Wiec czemu niby szacunek do innego mamy wyrazac przez kiszenie sie w spodniach, ktore na te pore roku sa nieodpowiednie?
Kiedys eleganckie bylo zostawienie po posilku na talerzu chociaz troszki jedzenia.
Teraz niektorzy to uwazaja za szczyt chamstwa zostanienie np jednego kluska - a kiedys szczyt elegancji.

Na KULu (katolicki uniwersytet lubelski) na egzaminy wszyscy przychodza ubrani tak jak chodza na co dzien - i kazdego taki stan rzeczy cieszy.

Takich przykladow mozna wymieniac mnostwo, niektorzy sie powinni ocknac, mamy XXI wiek, a nie sredniowiecze!
Jesli ktos czuje sie obrazony, ze jestem w krotkich spodenkach w srodku lata, to chyba powinien odwiedzic odpowiedniego lekarza.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez skov » środa 15 lipca 2009, 20:27

na egzamin maturalny też pójdziesz w dresach a na pogrzeb w różowym ? Jak gorąco to w kąpielówkach też powinno być ok, przecież to nie średniowiecze. Można i tak.
:D

Istnieje coś takiego jak komunikacja niewerbalna
Ostatnio zmieniony środa 15 lipca 2009, 21:54 przez skov, łącznie zmieniany 2 razy
skov

Postprzez kamix500 » środa 15 lipca 2009, 20:31

jak zawsze ktoś sie czepia :) idź jak Ci pasuje tylko jak ty pokażesz szacunek dla egzaminu tak egzaminator pokaże go dla Ciebie :)
kamix500

Postprzez mpakompabiempata » środa 15 lipca 2009, 22:22

Komunikacja niewerbalna z kolei, to nie tylko ubiór. Pierwsze wrażenie napewno jest ważne, ale bez przesady.
co z tego, że ktoś się wystroi jak stróż w Boże Ciało, jeśli jego zachowanie, sposób mówienia (nie mówiąc już o umiejętnościach) będą pozostawiały wiele do życzenia.
Poza tym teraz mamy takie czasy, że są krótkie spodenki i krótkie spodenki. Niekoniecznie w palmy czy jakieś inne łódki :wink:
"Jeśli każdy ruch swój badać będziesz srogą lupą ,
Żywot twój będzie niczym więcej, jak tylko kupą, wiesz kupą …"
mpakompabiempata

Re: Egzamin a ubranie.

Postprzez ella » środa 15 lipca 2009, 22:43

JMC napisał(a):Może pytanie wyda się głupie ale czy na egzamin wypada iść w krótkich spodenkach :) ?

Na drugi raz wrzuć opcję SZUKAJ
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... 711#132711 8 zakładek w co sie ubrać

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... ht=ubranie dwie zakładki
ella
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy