Pienio napisał(a):Z tym, że podobno teraz prawo jest takie (słyszałem od kierownika mojego OSK), że kurs na prawo jazdy zaczyna się od pozytywnego orzeczenia lekarskiego. Powiedział, że nowe orzeczenie oznacza WSZYSTKO od początku.
Ktoś ci nieźle naściemniał... ja mam wadę wzroku od 6 roku życia (genetyczna), do tej pory nosiłam okulary i przy rozpoczynaniu kursu lekarz wpisał mi, że mam je nosić, a następne badanie wyznaczył za 10 lat. W międzyczasie zmieniłam okulary na soczewki, a wiedząc, że do okularów już nie wrócę na bank, poprosiłam w OSK o zmianę orzeczenia lekarskiego (dodam, że moje dokumenty zgłoszone już były w tym czasie w WORD). Obyło się bez problemu, ba, nawet nie musiałam się stawiać u pana doktora. Na drugi dzień miałam nowe oświadczenie, które po prostu doniosłam do WORD. Przy egzaminie egzaminator po prostu zapytał, czy mam ze sobą okulary bądź soczewki. Odpowiedziałam, że to drugie i poprosił mnie o rozpoczęcie egzaminu. Tyle. Nie ma problemów ze zmianą orzeczeń lekarskich i dołączaniem ich do dokumentacji w WORD