Czas pokazania elementu silnika

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Czas pokazania elementu silnika

Postprzez Michno » wtorek 07 lipca 2009, 20:53

Witam!

Piszę to raczej jako ciekawostkę, która przytrafiła się na moim egzaminie.

Po wylosowaniu elementów (zbiornika płynu hamulcowego i świateł drogowych) egzaminator powiedział, że najpierw pokażę pierwszy element, a zaraz po tym usłyszałem "Ma Pan na to 48 sekund. Czas start!". Zgłupiałe i nie wiedziałem co mam robić, więc wystrzeliłem zza kierownicy jak proca, otworzyłem maskę i pokazałem zbiornik.

I teraz moje pytanie: dlaczego miałem tylko 48 sekund ma pokazanie tego zbiorniczka? Dlaczego właśnie tyle, a nie ustawowe 5 minut na oba elementy? Czy to może egzaminator tak sobie zażartował? Ktoś się spotkał z takim przypadkiem?

Pozdrawiam!
Michno

Postprzez Chcezdac » wtorek 07 lipca 2009, 20:56

wedlug mnie to byl zart i wiem juz ze zdales za pierwszym razem ;-)
Chcezdac

Postprzez wilkuzzz » wtorek 07 lipca 2009, 21:14

Dobry dżołk xD oni to mają poczucie humoru :D trzeba im to przyznać
"Spadochroniarstwo uczy nas być silnym, a tylko takich potrzebuje nasza ojczyzna"
Gen. Stanisław F. Sosabowski
wilkuzzz

Postprzez rudaslaska7 » wtorek 07 lipca 2009, 21:25

hehe chciałbym widziec Twoją minę :lol:
rudaslaska7

Postprzez Michno » wtorek 07 lipca 2009, 22:09

@Chcezdac: no niestety, ale to było moje drugie podejście :P Ale fakt, zdałem :)

@wilkuzzz: no, w zamojskim WORDzie da się pożartować ;-) Tylko że egzaminator żartuje z Ciebie, a nie z Tobą :P :lol2:

@rudalaska7: no, teraz można się z tego śmiać, ale wtedy miałem niezły mętlik w głowie i byłem prawie że przerażony :D

Dzięki za odpowiedzi.
24.06.09 - teoria [ + ], plac [ + ], miasto [ - ]
06.07.09 - plac [ + ] miasto [ + ]
20.07.09 - prawko odebrane, 150km za mną ;-)
Michno

Postprzez MyszaMania » niedziela 02 sierpnia 2009, 16:15

Hej !!! Czytałam tu co nieco przed egzaminem, i jak mój egzaminator powiedział, że jest 14,30 i po chwili 37 sekund to pomyślałam przez chwilę, że to tak jak u Ciebie :) Zapytałam, i chodziło o precyzyjną godzinę. Może u Ciebie Twój egzaminator też tak powiedział,a zrozumiałeś inaczej, wiesz w stresie różne głosy się słyszy... heheh:) Ja jeżdziłam tez na punto o rejestracji LZ 606 - czy to ten sam, na którym Ty jeżdziłeś ??? To był mój pierwszy egzamin, ja osobiście miałam wielkie szczęście od Egzaminatora - naprawdę był wspaniały, konstruktywnie podszedł do sprawy, dzięki niemu wiem, co muszę podszlifować, tylko punciak mnie załatwił ... :) GRATULACJE DLA WSZYSTKICH, KTÓRZY JUŻ ZDALI POZYTYWNIE !!! Ja będę następna !!!
MyszaMania

Postprzez Agazmc » czwartek 20 sierpnia 2009, 13:22

Ja tez tak miałam, jak zdawałam trzeci raz. wylosowałam klakson i sprawdzenie świateł drogowych i mialam na to 35 sekund jak powiedział egzaminato. myslałm ze to jakies żarty i dobre 10 sekund stałam jak wryta. potem szybko uderzyłam w klakson i pobiegałm sprawdzić światła. nie wiem czy to zarty czy to dlatego ze po prostu miałąm krótki zadania??? :D
Agazmc

Postprzez Michno » czwartek 20 sierpnia 2009, 21:02

@MyszaMania - tak, to ten sam samochód - biały Punciak ;] Tobie nie przypadł do gustu, ale ja na nim miałem egzamin i jeździł elegancko. W tym drugim białym muszą go zabrać do serwisu :P

Co do tych 48 sekund, to zdaje mi się, że przy godzinie rozpoczęcia egzaminu nie mówił aż tak dokładnie co do sekund. Zaczął zwrotem "Ma Pan na to..."

@Agazmc - czyli historia, że w zamojskim WORDzie egzaminatorzy mają poczucie humoru się potwierdza. Albo trafił się nam ten sam egzaminator co lubi tak żartować :D
24.06.09 - teoria [ + ], plac [ + ], miasto [ - ]
06.07.09 - plac [ + ] miasto [ + ]
20.07.09 - prawko odebrane, 150km za mną ;-)
Michno

Powrót do Egzamin na prawo jazdy