Kurs na prawko - po raz drugi...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kurs na prawko - po raz drugi...

Postprzez romo » niedziela 23 sierpnia 2009, 20:24

Witam.

Proszę użytkowników forum o odpowiedź na nurtujące mnie pytanie.

Klika lat temu gdy byłem piękny i młody w porywie impulsu zapisałem się na kurs prawa jazdy, wszystko szło pięknie aż do egzaminów w WORD. Egzamin teoretyczny jak to teoria żadna przeszkoda ale praktyczny już pokazał swoje oblicze... Zdegustowany i zniesmaczony porażkami także częściowo swoimi umiejętnościami po 3 - krotnych próbach zdobycia prawka postanowiłem zaprzestać na pewien czas (nieokreślony) tych wysiłków.
Jednakże w końcu postanowiłem podjąć wyzwanie i złapać byka za rogi, lecz ponieważ uznałem że po tym czasie lepiej dla mnie będzie rozpocząć kurs na prawo jazdy po raz drugi (obawiałem się że zbyt wiele zapomniałem a i nie uważam aby mój instruktor należał do wybitnych). I tutaj pojawi się pytanie, zdaje sobie sprawę że mój poprzedni kurs na prawo jazdy jest ważny (wyczytałem to na tym forum) czy wobec tego aby zapisać się na następny egzamin będę musiał z Wydziału Komunikacji mojego miasta poprosić o ponowne przesłanie dokumentów do WORD'a i wykupić 5 godzin jazdy doszkalającej czy też mój nowy (aktualny) kurs zastąpi ten poprzedni?

Przepraszam moderatorów jeśli umieściłem temat w niewłaściwym dziale ale ten wydawał się najbardziej odpowiedni.

Pozdrawiam.
romo

Re: Kurs na prawko - po raz drugi...

Postprzez Duszek » poniedziałek 24 sierpnia 2009, 14:49

Musisz - tak jak piszesz- udać się do Wydziału Komunikacji i poprosić o przesłanie Twoich dokumentów do WORDu. Co do kursu: w Bielsku-Białej potraktowano by Twoje zaświadczenie o ukończeniu drugiego kursu jako zaswiadczenie o ukończeniu szkolenia dodatkowego, nie wiem natomiast czy tak jest wszędzie. Zadzwoń do WORDu w którym będziesz zdawał i zapytaj.
Ósma pasażerka mazdy.
Szczęśliwa posiadaczka kategorii B i C :D
C+E - w trakcie.
A i D - w planach :wink:
Duszek

Powrót do Egzamin na prawo jazdy