Zapis na egzaminy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zapis na egzaminy

Postprzez zonem » środa 26 sierpnia 2009, 19:09

Zdaje prawo jazdy na kat A. oraz B. i mam mały dylemat, przy zapisie na egzamin poprosiłem aby jednego dnia zdawać teorię i jeden egzamin praktyczny, padła odpowiedź że szybszy termin będzie na motocykl więc tak poprosiłem, dostałem na 22września, pomyślałem trochę późno ale cóż, chciałem również zapisać się od razu na egzamin praktyczny na autko ale Pani w okienku poinformowała mnie że dopiero jak zdam jeden będę mógł zapisać się na drugi...
To jest chyba jakieś nieporozumienie... Ustawowo egzamin powinien się odbyć do 30dni po ukończeniu nauki, w Sieradzu czeka się mniej więcej 30 dni to wiem, ale chyba przesadą jest że po zaliczeniu egzaminu na motocykl będę czekał kolejne 30dni na egzamin na autko...
Wiecie coś na ten temat?
Doradźcie mi co zrobić.. Jechać ponownie do Sieradza zażądać zapisu na egzamin na autko czy po egzaminie na motocykl zrobić małe poruszenie że egzamin na B powinienem mieć w ciągu tygodnia? Bo przykładowe 50 dni po nauce to trochę przesada?
zonem

Postprzez exasperation » środa 26 sierpnia 2009, 19:26

Według mnie to jakieś nieporozumienie. Co ma jeden egzamin do 2? Trochę śmieszne, a jednocześnie jakieś dziwne.
Ja bym jechała teraz a nie dopiero po egzaminie na A, bo jak pójdziesz po egzaminie na A i Ci wyznaczą termin na B za 30 dni?
When your mind breaks the spirit of your soul Your faith walks on broken glass..
exasperation

Postprzez ella » środa 26 sierpnia 2009, 21:15

przy zapisie na egzamin poprosiłem aby jednego dnia zdawać teorię i jeden egzamin praktyczny, padła odpowiedź że szybszy termin będzie na motocykl więc tak poprosiłem, dostałem na 22września, pomyślałem trochę późno ale cóż, chciałem również zapisać się od razu na egzamin praktyczny na autko ale Pani w okienku poinformowała mnie że dopiero jak zdam jeden będę mógł zapisać się na drugi...

I wszystko jest OK.
Na egzamin praktyczny można zapisać się dopiero po zaliczeniu egzaminu z teorii.
Wziąłeś łaczony tylko na kategorię A, więc z zapisem na B musisz teraz poczekać.
ella
Moderator

Postprzez zonem » środa 26 sierpnia 2009, 21:16

Powinienem w takim razie chyba pojechać jeszcze raz i usiłować się zapisać na praktyczny egzamin na auto?
zonem

Postprzez ella » środa 26 sierpnia 2009, 21:53

Nie.
Mozesz zapisac się dopiero po zdaniu egzaminu teoretycznego. Takie sa zasady. Albo zapisujesz się na łączony egzamin albo zdajesz najpierw teorię a po jej zdaniu zapisujesz się dopiero na praktyke. A Ty na kategorię B wziąłes egzamin osobno.
ella
Moderator

Postprzez zonem » czwartek 27 sierpnia 2009, 15:36

Teraz wpadłem na pomysł, dało by radę zapisać się od razu na oba egzaminy, ponieważ i tak opłata za teorie jest oddzielnie, zapłaciłem 2 x 22zł a myślałem że jak zdaje jeden test to płaci się taniej, biorąc pod uwagę że tak nie jest można by się zapisać 2 razy na egzaminy łączone, z tym że teorie oddzielnie by się zdawało na auto i na motocykl, gdybym tak poprosił nie miałaby prawa odmówić mi czegoś takiego
zonem

Postprzez ella » czwartek 27 sierpnia 2009, 17:42

można by się zapisać 2 razy na egzaminy łączone, z tym że teorie oddzielnie by się zdawało na auto i na motocykl,

Można było tak zrobić.
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy