Karta przebiegu egzaminu praktycznego - pytanie o uwagi

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Karta przebiegu egzaminu praktycznego - pytanie o uwagi

Postprzez MakRojal » sobota 03 października 2009, 15:25

Witam, mam pytanie dotyczące karty przebiegu egzaminu praktycznego. Konkretnie chodzi o lewy dolny róg tej karty, gdzie jest miejsce na UWAGI.
Mam tam napisane coś takiego: " UWAGI : e, g
Przerwanie egzaminu :
Bezpośrednie stworzenie zagrożenia dla bezpieczeństwa ruchu drogowego
Interwencja egzaminatora "

Czy ktoś może wie, co oznaczają te litery e i g ?
Szukałem w google, ale nic nie znalazłem, podejrzewam, że są to jakieś odwołania do punktów w instrukcji egzaminowania (?)...

Z góry dzięki za odpowiedź.
MakRojal

Postprzez ghoti_mp » sobota 03 października 2009, 22:40

Pewnie w ten sposób egzaminator zaznaczył błędy jakie popełniłeś.
W sumie miło byłoby gdybyś sam wiedział co zrobiłeś źle...
Lecąć wg. listy można zgadywać, że chodzi o "Nieustąpienie pierwszeństwa przez kierującego pojazdem, który skręca w drogę poprzeczną, pieszemu przechodzącemu na skrzyżowaniu przez jezdnie drogi, na którą wjeżdża pojazd" i o "Nieustąpienie pierwszeństwa pieszemu podczas cofania". Ale mówie - ja się TYLKO domyślam;)
ghoti_mp

Postprzez gosiawin » poniedziałek 05 października 2009, 10:15

Te litarki e i g to nie błędy tylko oznaczenie elementów do sprawdzenia w samochodzie(pod maską i światła).
gosiawin

Postprzez MakRojal » poniedziałek 05 października 2009, 12:37

@gosiawin : Wielkie dzięki za wyjaśnienie --> (e) działanie sygnału dźwiękowego, (g) działanie świateł mijania, długo się nad tym zastanawiałem ;)
Tak przy okazji, to wylosowałem chyba najprostszy możliwy zestaw, nawet nie trzeba było maski otwierać... ( najważniejsze, żeby w stresie nie szukać świateł mijania z tyłu ;) )

@ghoti_mp : powodem przerwania egzaminu ( stworzenie zagrożenia brd ) była nieprawidłowa próba przejechania pod tą bramą --> http://tnij.org/brama_nizinna
Byłem zbyt nakręcony na niewymuszanie pierwszeństwa i trzymałem się prawej strony zamiast jechać środkiem ( ostry hamulec egzaminatora i wyjaśnienie, że skasowałbym prawy bok pojazdu)
MakRojal

Powrót do Egzamin na prawo jazdy