problem z egzaminem

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

problem z egzaminem

Postprzez gustaf999 » czwartek 08 października 2009, 18:08

Witam wszystkich !
Mam następujący problem, iż w na początku Października poprzedniego roku poszedłem do WORDa w Poznaniu z wszelkimi dokumentami by zapisać się na egzamin kat A i B. I miałem egzamin 5 Listopada teoretyczny jak i praktyczny a te 2 kategorie. W dniu egzaminu zdałem teorie na obie kategorie ale praktyczny zdałem tylko na kat A. Do egzaminu na kat B podchodziłem jeszcze 2 razy i również się nie powiodło (ostatni był w Kwietniu) i tydzień po ostatnim egzaminie złamałem noge i nie mogłem zapisać się na kolejny. Teraz czuje się dobrze by zapisać się na egzamin ale z tego co wiem to wtedy gdy mija pół roku na nowo pisze teorie i trzeba wyjeździć 5h i to wiem ale teraz mam następujące pytania:
- Kiedy upływa ten termin że bym musiał na nowo zapisać się na kurs 30 h ???
- Wtedy tego 5 Listopada zdałem pomyślnie na Kat A ale nie wyrabiałem dokumenty gdyż wolałem wyrobić wtedy gdy zdam na B. Do dziś nie wyrobiłem i czy też jest na to termin ? że jak nie wyrobie do jakiegoś dnia to przepada ??

Czekam na waszą szybką pomoc...
Pozdrawiam
gustaf999

Postprzez Margo » czwartek 08 października 2009, 18:12

Po pierwsze 5h musisz dokupić dopiero w momencie kiedy nie zdasz 3 egzaminów,w Twoim przypadku są to dopiero dwa podejścia.

Kurs na prawko jazdy jest bezterminowy więc nie musisz go ponawiać. Po prostu dokupujesz dodatkowe godziny w dowolnej auto szkole.

Jeżeli zdałeś prawo jazdy na kat. A ale go nie odebrałeś to Ci ono nie przepada.
15.09.2009r. zdany egzamin na kategorię B
WORD ŁÓDŹ
Margo

Postprzez dylek » czwartek 08 października 2009, 19:28

Ja zrozumiałem, że były 3 podejścia ;)

jeśli tak to :

zdanie teorii jest ważne pół roku, więc będzie ją trzeba ponownie zdać w WORDzie ;) - nic nie musisz w tym względzie sie doszkalać - po prostu zapisujesz się na egzamin teoretyczny - płacisz 22zł za niego idziesz i zdajesz.

po każdych 3 niezdanych egzaminach z praktyki musisz się doszkolić w dowolnym OSK - minimum 5h. (koszt mniej więcej od 150 do 250 zł)
Po doszkoleniu otrzymujesz od OSK zaświadczenie i na jego podstawie możesz zapisać się na egzamin praktyczny (112zł za egzamin)

nie upłynął jeszcze rok przerwy, więc twoje papiery są w WORDzie i nie powinno być problemów z dalszymi podejściami ...
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez gustaf999 » sobota 10 października 2009, 19:32

dylek napisał(a):
nie upłynął jeszcze rok przerwy, więc twoje papiery są w WORDzie i nie powinno być problemów z dalszymi podejściami ...

Czyli muszę się spieszyć bo post wyżej napisał że mogę nawet po 10 latach przyjść i zdawać dalej... czyli jest jednak jakiś termin ? czekam na odp
gustaf999

Postprzez Maćka » sobota 10 października 2009, 19:36

Możesz i po paru latach zdawać egzamin po jednym kursie, tu chodzi tylko o papiery. Przez rok leżą w WORDzie w którym zdawałeś po roku lądują w wydziale komunikacji i trzeba wtedy składać podanie o przesłanie ich ponownie do WORDu w których chcesz zdawać a to trwa około miesiąca.

post edytowany przez moderatora (regulamin, pkt 8.)
Obrazek
Maćka

Powrót do Egzamin na prawo jazdy