Potwierdzenie zameldowania

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Potwierdzenie zameldowania

Postprzez Cayo » czwartek 19 listopada 2009, 00:42

Czesc, mam pytanie - niedawno skonczylem 18 lat i nie mam wyrobionego dowodu osobistego. Zapisałem się na kurs za okazaniem paszportu i potwierdzenia zameldowania - od razu na teorie i praktyke. Teorie zdałem, praktyki nie. Teraz pojawia się pytanie - czy muszę raz jeszcze owe potwierdzenie zameldowania wyrabiać czy nie (nie wiem czy jest w domu, czy zostało w WORDzie - ale na 99% zostało) by zapisać się na ponowny egzamin praktyczny?

pozdrawiam
Cayo

Postprzez Radzik_kg » czwartek 19 listopada 2009, 01:22

Cześć, mam pytanie. Zapisywałeś się za okazaniem starego paszportu, czy nowego (czerwonego z numerem pesel) ?

Bo sam idę niedługo, a nie mam jeszcze 18tki i mam jedynie czerwony paszport i słyszałem, że wystarczy tylko i wyłącznie czerwony paszport.

Więc może wypowie się ktoś obeznany, jak to jest z tym potwierdzeniem zameldowania?
Radzik_kg

Postprzez piecyk » czwartek 19 listopada 2009, 11:36

i słyszałem, że wystarczy tylko i wyłącznie czerwony paszport.

W paszporcie nie masz adresu zameldowania - potwierdzenie zameldowania jest potrzebne.

Teraz pojawia się pytanie - czy muszę raz jeszcze owe potwierdzenie zameldowania wyrabiać czy nie (nie wiem czy jest w domu, czy zostało w WORDzie - ale na 99% zostało) by zapisać się na ponowny egzamin praktyczny?

Paszport wystarczy
piecyk

Postprzez Cayo » czwartek 19 listopada 2009, 17:59

Radzik_kg napisał(a):Cześć, mam pytanie. Zapisywałeś się za okazaniem starego paszportu, czy nowego (czerwonego z numerem pesel) ?

Bo sam idę niedługo, a nie mam jeszcze 18tki i mam jedynie czerwony paszport i słyszałem, że wystarczy tylko i wyłącznie czerwony paszport.

Więc może wypowie się ktoś obeznany, jak to jest z tym potwierdzeniem zameldowania?

Mam czerwony paszport, początkowo chciałem się zapisać tylko za jego pomocą - pan w okienku odesłał mnie po potwierdzenie zameldowania, także to jest potrzebne.

@piecyk
Dzięki bardzo za pomoc.
Cayo

Postprzez drill » czwartek 19 listopada 2009, 18:31

A czy zapytałeś na podstawie jakiego dokumentu zarządano od Ciebie potwierdzenia zameldowania? Jeśli już zapłaciłeś za to potwierdzenie (18zł) to jest to Twoje zaświadczenie i powinieneś go okazać jedynie do wglądu tak jak posługujesz się dowodem.
drill

Postprzez Radzik_kg » czwartek 19 listopada 2009, 23:40

Takie pytanko: czy takie zaświadczenie ma określony "termin ważności" i można się nim posłużyć przez określony czas, czy można wyrobić sobie je np. ze 2 miesiące przed egzaminem i cały czas będzie aktualne?
Radzik_kg

Postprzez Cayo » poniedziałek 23 listopada 2009, 20:40

Radzik_kg napisał(a):Takie pytanko: czy takie zaświadczenie ma określony "termin ważności" i można się nim posłużyć przez określony czas, czy można wyrobić sobie je np. ze 2 miesiące przed egzaminem i cały czas będzie aktualne?

Jest ważne w ciągu 2 miesięcy od daty wystawienia.

post edytowany przez moderatora/patrz regulamin punkt 6 i 7
Cayo

Postprzez Radzik_kg » poniedziałek 23 listopada 2009, 23:13

Dzieki za info.
Radzik_kg

Powrót do Egzamin na prawo jazdy