Dzisaj 24 listopada zdałem egzamin teoretyczny w zakresie kategori A i B. Miałem także egzamin praktyczny w zakresie kategori A jednak oblałem go. Moje pytanie wieze sie z tym że terminy zdawania prawa jazdy na kategorie A w Wordzie w Pile są do 15 grudnia( poźniej jest zimowa przerwa która trwa do końca lutego). W związku z wchodzącą nową ustawa która zostanie wprowadzona w życie 1 stycznia 2010 roku prawo jazdy kategori A ma być od 24 lat. A w prawku na kategorie B maja być wprowadzone zmiany dotyczące nowych kierowców którzy maja mieć zielone listki na szybach, 3 wykroczenia strata prawka itp itd.
Teraz moje pytanie...
Jeżeli nie uda mi sie zdać prawa jazdy na kategorie A i B przed 1 stycznia 2010 roku to strace pieniadze i mozliwosć zrobienia prawa jazdy na A (poniewaz mam 20 lat a po 1 stycznia bedzie od 24 lat) i czy bede zdawał B po nowych zasadach czy jeszcze po starych ???
W skrócie czy jezeli zaczełem prawo jazdy przed 2010 a egzamin będe miał po 2010 czy będą mnie obejmoway stare zasady czy już nowe.
Prosze tylko o konkretne odpowiedzi a nie chyba, prawdopodobnie... itp
Z góry dziękuje... Piotr