Egzamin w zimie. Parkowanie równoległe.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Bolcia » niedziela 21 lutego 2010, 18:06

MySsia napisał(a):bardzo rzadko dają parkowanie równoległe.

We Wrocławiu jest to najpopularniejsze z parkowań. Chyba na 70% egzaminów jest równoległe. Wszyscy znajomi (ja też) takie mieli.
Jest to najtrudniejsze z parkowań i chyba wychodzą z założenia, że jak to umiesz to inne też.

Swoją drogą... bez sensu jest nauka równoległego na konkretnym samochodzie. Na kursie umiałam super, przesiadłam się do swojego i klapa. Rownolegle to ja zawsze parkuję przodem.
Może dlatego, że u mnie na osiedlu trzeba zaparkować albo całkowicie na chodniku, albo jednym jednym kołem na chodniku a drugim na jezdni...
Bolcia

Postprzez jasiek23 » poniedziałek 22 lutego 2010, 12:15

Bolcia napisał(a): Rownolegle to ja zawsze parkuję przodem.
Może dlatego, że u mnie na osiedlu trzeba zaparkować albo całkowicie na chodniku, albo jednym jednym kołem na chodniku a drugim na jezdni...

Równolegle przodem - beznadzieja chyba że masz na tyle miejsca żeby maksymalnie podjechać do krawężnika i jeszcze "się wyprostować". Zawsze to powtarzam - równolegle najlepiej tyłem bo zawsze ładnie dojedziemy do krawężnika i nie będziemy wystawać na drogę. Tymczasem wjedziesz przodem a potem "gnieździsz się" a to do przodu a to do tyłu(pół biedy kiedy mamy wspomaganie) żeby nikt przypadkiem nie skasował Ci lusterka.
jasiek23

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy