Łuk i przerwanie egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Łuk i przerwanie egzaminu

Postprzez AbuseArt » sobota 17 kwietnia 2010, 12:28

Witam!

Miałem taką sytuację podczas robienia łuku;

pierwsza próba - zrobiłem cały łuk z książkową dokładnością ale za szybko zatrzymałem samochód. Tak głupio zatrzymałem się z przyzwyczajenia patrząc na słupek z tyłu "bo to już"... No i nie zmieściłem się w kopercie minimalnie, powiedzmy 15cm. Koperta była inna niż ta na placu gdzie ćwiczyłem.

druga próba - za bardzo mi już zależało i skopałem cofanie, tzn zatrzymałem się w kopercie ale NA LEWEJ LINII. Nie przejechałem na drugą stronę linii, to było na niej.

Egzaminator wpisał mi do karty - egzamin przerwano.

Czy na pewno dobrze zrobił, czy nie powinienem zostać spytany czy chcę wyjechać na miasto z negatywnym wynikiem??

W ogóle tak sobie żartuję że powinienem dokupić godziny ale u psychologa, moje przygotowanie do egzaminu było "near perfect", nastawienie jeszcze lepsze... efekt psychologiczny niezdanego placu w tej sytuacji łatwo sobie wyobrazić. :?
AbuseArt

Re: Łuk i przerwanie egzaminu

Postprzez ziomek456 » sobota 17 kwietnia 2010, 12:59

AbuseArt napisał(a):
Czy na pewno dobrze zrobił, czy nie powinienem zostać spytany czy chcę wyjechać na miasto z negatywnym wynikiem??

a z jakiej racji ?
wynik negatywny i koniec egzaminu
ziomek456

Postprzez Borys_q » sobota 17 kwietnia 2010, 13:02

Od 09 czerwca 2009 dwukrotne nieprawidłowe wykonanie zadania nr 2 przerywa egzamin przed czerwcem 2009 miałbyś prawo domagać się kontynuowania egzaminu z wynikiem negatywnym.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez AbuseArt » sobota 17 kwietnia 2010, 13:20

Ok rozumiem, czyli dwukrotne błędne wykonanie trzeciego zadania, ruszanie na wzniesieniu nie przerywa egzaminu?
AbuseArt

Postprzez Borys_q » sobota 17 kwietnia 2010, 13:35

Jak na chwile obecną nie, chyba że stwożysz zagrożenie ( nie trafisz w wzniesienie, bedziesz chciał w jakiś inny wsposób rozbić auto w trakcie tego zadania).
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez zakrEtka » piątek 23 kwietnia 2010, 17:29

Hej, za najechanie na pachołek i przekroczenie linii - dziękuje się za występ i na relax do domciu. Naruszenie płynności jazdy na łuku plus "nie takie" ustawienie w kopercie - kończy próba nr 2 i jak ta już nie wyjdzie, to też wpis i do zobaczyska. A wzniesienie - też do 2 razy sztuka, jak coś... nie daj Bóg! Powodzenia :wink:
zakrEtka

Postprzez saker2 » niedziela 16 maja 2010, 21:05

Za niewykonanie "jazda do przodu i tyłu" nie ma możliwości wykonywania dalszych zadań ze względu na prawdopodobieństwo stworzenia zagrożenia w ruchu drogowym.
Jeżeli wykonasz "łuk" a oblejesz na wzniesieniu, masz prawo do jazdy po mieście.
saker2

Powrót do Egzamin na prawo jazdy