leje jak z cebra a ja mam dzisiaj egzamin

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

leje jak z cebra a ja mam dzisiaj egzamin

Postprzez raistx81 » poniedziałek 14 czerwca 2010, 05:27

Mam dzisiaj egzamin o 7:30 ... leje jak z cebra mysle nad pozytywami i negatywami tego faktu.
Jestem roztrzepany ... wycieraczki raczej nie wplyna korzystnie na moja koncentracje , ludzie w centrum Katowic beda bardziej zdeterminowani żeby przechodzic przez jezdnie gdzie popadnie ... ale chyba rowerzystow bede miec z glowy ... jaka jest wasza wymarzona pogoda na egzamin?
Obrazek
raistx81

Postprzez ryyybcia » poniedziałek 14 czerwca 2010, 09:09

ej bez śmiechu ja też tak miałam jak zdawałam - a co jak zacznie padać:) Najbardziej się bałam wielkich kałuż które niestety łatwo się tworzą na pięknych równych drogach w Gdańsku:) No i wiadomo - przypadkowo wjedzie się za szybko, okazuje się że kałuża głęboka jak rów mariański i pieszy mokry (albo brak pieszego, chyba samo chlupnięcie wystarczy).
ryyybcia

Postprzez jasiek23 » poniedziałek 14 czerwca 2010, 09:37

Poprostu trzeba uważać żeby:
1. nie ochlapać pieszych,
2. zachowywać odpowiednią odległość od samochodu poprzedzającego(dłuższa droga hamowania na śliskiej nawierzchni),
3. przy dużym deszczu skupić się "supermaksymalnie" na drodze
(bo pewnie przy takiej ulewie że wycieraczki nie dają rady egzaminator będzie kazał się gdzieś zatrzymać i poczekać aż przestanie)
4. jest chyba jeden plus - może jazda nie będzie długa w taką pogodę? :D
jasiek23

Postprzez sisco » poniedziałek 14 czerwca 2010, 10:18

Dobrze operuj nawiewami bo jak Ci zaparują wszystkie szyby to nawet kałuży nie zobaczysz.

Nie będzie tak źle - w końcu na kursie też na pewno w deszczu były jazdy :)

Spójrz na to z drugiej strony - lepszy deszcz niż gołoledź :)
Prawo jazdy od 1 kwietnia 2009.
OPEL ASTRA II 1,7 DTI Isuzu
sisco

Postprzez Jarons » poniedziałek 14 czerwca 2010, 13:01

Podczas ulewy/deszczu odpowiednio reguluj nawiewy i ustaw bieg wycieraczek. Uważaj na dziury i kałuże, pamiętaj o dłuższej drodze hamowania.
Jarons

Postprzez grzana » poniedziałek 14 czerwca 2010, 15:10

egzamin o 7:30?wow ja mialam miec o 7 w piatek,ale jednak zrezygnowalam na czwartek o 13(nie wiem czy dobrze brac egzamin o 13:P)..tez mam nadzieje ze nie bedzie padac bo na ostatnim egzaminie mialam taka sytuacje ktora nie skonczyla sie dobrze:/ rzeczywiscie deszcz troche rozprasza:(pozdrawiam:)
Grzana
grzana

Postprzez deedee1984 » poniedziałek 14 czerwca 2010, 16:28

ja zdałam w największą ulewę, a 5 razy podchodziłam, wcześniejsze egzaminy (te niezdane) w ładną pogodę były
Obrazek
deedee1984

Postprzez raistx81 » wtorek 15 czerwca 2010, 10:09

deedee1984 napisał(a):ja zdałam w największą ulewę, a 5 razy podchodziłam, wcześniejsze egzaminy (te niezdane) w ładną pogodę były
Cóż ja mam nadzieję że zdam gdy będzie ładna pogoda .
2 termin 21 lipca :roll:
grzana napisał(a):(nie wiem czy dobrze brac egzamin o 13:P)
staram sie byc taktykiem o 7:30 nie powinno byc upalow(tak jakbym sie juz nie pocil ze stresu) no i mniejszy ruch na drodze - fajniej sie jedzie :wink:
sisco napisał(a):Spójrz na to z drugiej strony - lepszy deszcz niż gołoledź
Co racja to racja.
Oblałem egzamin z własnej głupoty i stresu ... warunki pogodowe tez troche dolaly oliwy.Jedyne pocieszenie ze wynik co prawda negatywny ale egzamin nie byl przerwany... rezultat co prawda taki sam - brak prawa jazdy - ale trzeba sie jakos pocieszac.
Pozdrawiam
Obrazek
raistx81

Postprzez joaa » wtorek 15 czerwca 2010, 21:36

raistx81 napisał(a):2 termin 21 lipca :roll:

czemu tak późno? u nas we wro czeka sie 2-3 dni ;p

raistx81 napisał(a):
grzana napisał(a):(nie wiem czy dobrze brac egzamin o 13:P)
staram sie byc taktykiem o 7:30 nie powinno byc upalow(tak jakbym sie juz nie pocil ze stresu) no i mniejszy ruch na drodze - fajniej sie jedzie :wink:

To pomyśl, że o 7:30 egzaminator jest niewyspany i zły na cały świat że musiał tak rano się zwlekać :P
Ja zdawałam o 11 czyli akurat zdążył się otrząsnąć z porannego gniewu ;p Co ciekawsze właśnie w upał i jakoś nie było problemu, klima rozwiązała wszystko :)
joaa

Postprzez Bolcia » wtorek 15 czerwca 2010, 21:51

o 7:30 to wszyscy do pracy na 8 gnają!
Bolcia

Postprzez Jarons » wtorek 15 czerwca 2010, 21:58

Nie rozumiem jednego. Dlaczego tak się boicie dużego ruchu?
Jarons

Postprzez raistx81 » wtorek 15 czerwca 2010, 22:01

joaa napisał(a):czemu tak późno? u nas we wro czeka sie 2-3 dni ;p
katowickie realia u nas sie tyle czeka , ja i tak sie ciesze ze tylko miesiac - pomiedzy egzaminem teoretycznym a praktycznym mialem 3 miesiace przerwy

joaa napisał(a):klima rozwiązała wszystko Smile
To te punciaki maja klime :shock:

Bolcia napisał(a):o 7:30 to wszyscy do pracy na 8 gnają!

o 7:30 tak ... ale o tej porze zaczyna się egzamin dla grupy osób - zanim będzie Twoja kolej i zanim opuścisz plac manewrowy jest po 8.

Jarons napisał(a):Nie rozumiem jednego. Dlaczego tak się boicie dużego ruchu?

Duży ruch oznacza tłok na drodze :
- stoisz w korkach co nie jest przyjemne
- im mniejszy tłok tym swobodniej się jeździ... mniej wyprzedzania , omijania - mniejsze prawdopodobieństwo najechania na linie , mniej potencjalnego zagrożenia ( nie wszyscy posiadacze prawa jazdy przestrzegają przepisów ) etc
Ostatnio zmieniony wtorek 15 czerwca 2010, 22:16 przez raistx81, łącznie zmieniany 4 razy
Obrazek
raistx81

Postprzez Borys68 » wtorek 15 czerwca 2010, 22:04

Ahoj!
joaa napisał(a):To pomyśl, że o 7:30 egzaminator jest niewyspany i zły na cały świat że musiał tak rano się zwlekać :P

To ja dwa razy natknąłem się na wesołych porannych szczygiełków - zdawałem o 6-tej :)
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez Jarons » wtorek 15 czerwca 2010, 22:13

raistx81 napisał(a):Duży ruch oznacza tłok na drodze :
- stoisz w korkach co nie jest przyjemne
- im mniejszy tłok tym swobodniej się jeździ... mniej wyprzedzania , omijania - mniejsze prawdopodobieństwo najechania na linie , mniej potencjalnego zagrożenia ( nie wszyscy posiadacze prawa jazdy przestrzegają przepisów ) etc

Do dużego ruchu trzeba będzie się i tak przyzwyczaić. Nie każdy mający prawo jazdy jeździ przepisowo i to każdy na kursie zauważył. Inna sprawa że niektórzy egzaminatorzy widząc duży ruch zabierają egzaminowanych na mniejsze uliczki.
Jarons

Powrót do Egzamin na prawo jazdy