Prawo Jazdy kat.A

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo Jazdy kat.A

Postprzez tomek_eo10 » wtorek 16 listopada 2010, 20:55

Witam.

Mam pytanie odnosnie prawa jazdy kat. A.
Mam ukonczony kurs i chcialbym zdawac ale najblizszy termin to polowa grudnia, takze troche zimno bedzie. No i moje pytanie- jak wprowadza zmiany w przepisach to w przyszlym roku moge zdawac na starych zasadach?
tomek_eo10

Re: Prawo Jazdy kat.A

Postprzez kaszkasz » piątek 19 listopada 2010, 23:57

po pierwsze wydaje mi się że w okresie zimowym egzaminy praktyczne na kat.A są wstrzymane :wink:
tak jest przynajmniej w moim mieście - w chwili obecnej można zdawać tylko teorię a praktyka jest wstrzymana do końca marca 2011

myślę ze spokojnie możesz zdawać teorię i zapisać się/czekać na praktyczny egzamin - miedzy jednym a drugim nie może minąć pół roku

co do drugiej cześć pytania, myślę że jeżeli zmiany wejdą w życie po nowym roku to będą obowiązywać wszystkich podchodzących do egzaminu, bez względu na to kiedy zaczęli/ukończyli kurs

osobiście teraz podeszłabym do teorii bo jest możliwość poprawienia odpowiedzi .... po zmianach wybór będzie jednorazowy = brak poprawienia ew. błędu

PS. jeśłi chodzi o sam egzamin praktyczny to tu zmian ma nie być ... zmiany dotyczą egzaminów teoretycznych i zasad wydawania prawa jazdy < niestety prawo jazdy na kat.A otrzymasz już na nowych zasadach ... o ile wejdą w życie)
I am a driver
Obrazek
kaszkasz

Re: Prawo Jazdy kat.A

Postprzez ella » sobota 20 listopada 2010, 10:43

po zmianach wybór będzie jednorazowy = brak poprawienia ew. błędu

... zmiany dotyczą egzaminów teoretycznych

Możesz podać linka do tych zmian
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy