Pytanie dotyczące egzaminu pomocy!!!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie dotyczące egzaminu pomocy!!!

Postprzez piterek1787 » poniedziałek 22 listopada 2010, 09:44

Witam dzisiaj rano miałem mieć przeprowadzony egzamin z prawa jazdy kategorii B ale niestety nie zostałem do niego dopuszczony z powodu braku okularów bądz soczewek:>zdziwienie moje było niesamowite gdyż okulistka która wydała mi zaświadczenie stwierdziła że mam małą wadę wzroku i mogę jeździć bez okularów :mrgreen: a wyszło jak wyszło i mam odnośnie tego pytanie: jeżeli już zdawałem dwa razy i ten był trzeci i jak to się mówi nie oblałem tylko nie zostałem dopuszczony to czy mam go jako niezdany po raz 3 i muszę teraz dokupić pięć godzin i iść po raz czwarty czy może wygląda to tak że po prostu go nie było i będę szedł kolejny raz jako znowu trzeci i nie muszę dokupywać godzin?:) :D a i czy muszę całą sumę płacić znowu za egzamin czyli 112 zł??:)pozdrawiam i liczę na pomoc z waszej strony:)
piterek1787

Re: Pytanie dotyczące egzaminu pomocy!!!

Postprzez M.S. » poniedziałek 22 listopada 2010, 11:24

§ 30.3
Egzaminator odmawia przeprowadzenia egzaminu, jeżeli:
1) niemożliwe jest ustalenie tożsamości osoby zgłaszającej się na egzamin lub instruktora;
2) osoba zgłaszająca się na egzamin:
a) znajduje się w stanie nietrzeźwości, w stanie po użyciu alkoholu lub środka działającego podobnie do alkoholu, lub odmówiła poddania się badaniu, o którym mowa w ust. 2,
b) zaproponowała egzaminatorowi przyjęcie korzyści majątkowej lub osobistej w zamian za uzyskanie pozytywnego wyniku egzaminu,
c) nie spełnia warunków wynikających z wpisanych w orzeczeniu lekarskim kodów ograniczeń w korzystaniu z uprawnień do kierowania pojazdami ze względu na stan zdrowia;

Wynika z tego, że nie otrzymałeś wyniku negatywnego, tylko egzamin nie odbył się z Twojej winy i musisz zapłacić za kolejny.
M.S.

Re: Pytanie dotyczące egzaminu pomocy!!!

Postprzez wawa » poniedziałek 22 listopada 2010, 12:17

Nie posiadanie okularów jest traktowane jak nie zgłoszenie się na egzamin. W związku z powyższym trzeba wniwść opłatę za niezgłoszenie się na egzamin:
1. egzamin teoretyczno-praktyczny 67,00zł
2. egzamin praktyczny 56,00zł

Czyli trzeba dopłacić róznicę do już wpłaconej kwoty. :thumb2:
jeśli "a" oznacza szczęście to:
a=x+y+z

x- to praca
y- to rozrywka
z- umiejętność trzymania języka za zębami

Albert Einstein
wawa

Powrót do Egzamin na prawo jazdy