Na początku egazminy na auto ....

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Na początku egazminy na auto ....

Postprzez lasiodora » niedziela 19 grudnia 2010, 20:26

Witam Was.
Zacząłem robić prawo jazdy na autu i motor , mam wyjeżdżone 10 godzin na auto na motor jeszcze nie mam wyjeżdżonej ani jednej godziny ponieważ jest teraz okres zimowy w którym nie jeździ się motorem . Jutro zapiszę się na egzamin teoretyczny . Motorem zacznę jeździć dopiero jak się ociepli . Więc dopiero po zimie . Chcę prawo jazdy na auto zrobić najpóźniej do końca stycznie - prawko na motor nie dam rady zrobić wcześniej jak po zimie . I mam takie pytanie . Czy egzamin teoretyczny mam zdawać na motor i na auto równocześnie czy tylko na auto ? Jeżeli będę zdawał testy na auto i motor to wydadzą mi prawko na samo auto a jazda na motor poczeka ? Jak zdam na auto testy i jazdę to wyrobią mi prawo jazdy na samo auto a później jak zdam na motor to wymienię prawo jazdy . Jest to możliwe ? Czy muszę wypisać się z motoru a po zimie się zapisać ? Tylko słyszałem że od nowego roku ma wejść prawo jazdy na motor od 24 lat . Jest to prawda ? ;]
Ostatnio zmieniony niedziela 19 grudnia 2010, 20:29 przez lasiodora, łącznie zmieniany 1 raz
lasiodora

Re: Na początku egazminy na auto ....

Postprzez drowN » poniedziałek 20 grudnia 2010, 00:15

To zależy od tego jak wypełnisz wniosek. Możesz zdawać egzaminy "osobno", w takim wypadku najpierw odbierzesz prawko na kat. B a potem po zdaniu egzaminu na motor będziesz musiał je wymienić. Możesz też zrobić je "razem", tzn. prawko odbierzesz po zdaniu obu egzaminów, już z obiema kategoriami.
A3 1.6i 101 KM
Civic 6gen 1.4iS 90 KM + podtlenek LPG
drowN

Powrót do Egzamin na prawo jazdy