Przebieg egzaminu

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Przebieg egzaminu

Postprzez yaro555 » piątek 02 marca 2012, 00:39

Witam
Za około tydzień będę podchodził do egzaminu na kat. B.
Sytuacja jest taka, że prawo jazdy mam od 9 lat ale miałem zatrzymane na 2 lata i teraz musze podchodzić ponownie do egzaminu.
Z tego co słyszę i czytam to zmieniło się przez te 9 lat duuużo!
Interesuje mnie dokładnie jak to wygląda na tym egzaminie praktycznym zaczynając od początku. Muszę robić coś sam czy wszystko po komendzie egzaminatora?
Może jest jakaś instrukcja z przebiegu egzaminu?
yaro555

Re: Przebieg egzaminu

Postprzez mis123 » piątek 02 marca 2012, 00:56

yaro555 napisał(a):Witam
Za około tydzień będę podchodził do egzaminu na kat. B.
Sytuacja jest taka, że prawo jazdy mam od 9 lat ale miałem zatrzymane na 2 lata i teraz musze podchodzić ponownie do egzaminu.
Z tego co słyszę i czytam to zmieniło się przez te 9 lat duuużo!
Interesuje mnie dokładnie jak to wygląda na tym egzaminie praktycznym zaczynając od początku. Muszę robić coś sam czy wszystko po komendzie egzaminatora?
Może jest jakaś instrukcja z przebiegu egzaminu?

Polecam przeczytać instrukcję egzaminowania z dz.u.217 koniecznie ze zmianami
mis123

Postprzez M.S. » piątek 02 marca 2012, 01:43

Yaro wprowadzasz jeden wielki zamęt na forum. W ciągu 9 lat naprawdę wiele się zmieniło i nikt nie będzie Ci szczegółów tu opisywał bo to nie ma sensu.
Bez wykupienia jazd przed egzaminem (proponuję wziąć sobie 2 godzinki) na pewno go nie zdasz! Dlaczego? Bo znając życie masz wiele błędnych nawyków jak większość kierowców. Nie masz szans na egzaminie jeżeli instruktor nie zweryfikuje tych złych nawyków.

Pierwszy z brzegu przykład: strzałka warunkowego zatrzymania - wiesz że trzeba bezwzględnie zatrzymać się przed nią (tzn. sygnalizatorem)?
M.S.

Postprzez yaro555 » piątek 02 marca 2012, 03:12

To akurat wiem i zawsze się zatrzymywałem ;) Ale ok posłucham was i wezmę parę godzin. Ehhh kiedyś było dużo łatwiej zdać prawo jazdy jak widzę.
yaro555

Postprzez rusel » sobota 03 marca 2012, 08:33

zwlaszcza kontrolni maja spore problemy ze zlymi nawykami, b20, s2, p4 i p21 to klasyka gatunku dlatego zdawalnosc jest nieco nizsza niz w przypadku swiezych kandydatow
rusel

Powrót do Egzamin na prawo jazdy