wyjazd word bemowo - sciezka rowerowa

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

wyjazd word bemowo - sciezka rowerowa

Postprzez patgaw » środa 09 maja 2012, 09:33

Witam,
Tak wyglada wyjaz z word bemowo:
http://maps.google.pl/maps?q=Powsta%C5% ... eckie&z=21

jest tu sciezka rowerowa i nie wiem jak tu sie zachowac przy wyjezdzie. Bo czasami trzeba tam postac i poczekac na mozliwosc wyjazdu, no i moze nadjechac rowerzysta jadacy w kierunku zachodnim i czesciowo stojac na sciezce zmusimy go do omijania.
Czy jezeli nie jedzie zaden rowerzysta moge zatrzymac tam i w przypadku gdy przyjedzie jakis to bedzie blad?
patgaw

Re: wyjazd word bemowo - sciezka rowerowa

Postprzez Rubily » środa 09 maja 2012, 11:18

Ja też tam zdawałam :) tam jest wystarczająco dużo miejsca żeby dojechać do brzegu jezdni i nie utrudniać ruchu rowerzystom. Uważać musisz tylko dojeżdżając do ścieżki - wtedy trzeba się rozejrzeć czy nikt nie nadjeżdża.
Rubily

Postprzez lejce » środa 09 maja 2012, 13:45

a jeśli zajmiesz pas dla rowerzysty i uniemożliwisz mu przejazd to pozamiatane.
lejce

Postprzez garrik » środa 09 maja 2012, 14:07

Dlatego trzeba mieć głowę na karku i jeśli w zatoce nie ma autobusu, lub żaden do niej nie dojeżdża, wystarczy lekko się stoczyć żeby zrobić miejsce rowerzyście. Generalnie sądząc po skali zdjęć, 4metrowa Fabia powinna się zmieścić na tyle żeby nie utrudniać przejazdu zarówno rowerzystom jak i pojazdom komunikacji miejskiej więc skoro Rubily twierdzi, że miejsca jest wystarczająco to zapewne tak jest.
garrik

Postprzez szerszon » środa 09 maja 2012, 22:34

lejce napisał(a):a jeśli zajmiesz pas dla rowerzysty i uniemożliwisz mu przejazd to pozamiatane.
Hę ?
najwyżej błąd
szerszon

Powrót do Egzamin na prawo jazdy