Jazdy w dniu egzaminu - dobry pomysł ?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Jazdy w dniu egzaminu - dobry pomysł ?

Postprzez grinula » wtorek 27 marca 2012, 08:51

Ja tez jestem za jazdami w dniu egzaminu, ale nie w celu nauczenia sie czegos, tylko 'rozruszania sie' . Mi pomogla godzinka jazdy przed i dobre slowa instruktora :D
grinula

Postprzez jpl » wtorek 27 marca 2012, 23:59

To i ja dodam swoje zdanie - przy jazdach potrzebowałem rozruszania (na początku w każdym dniu trochę gorzej mi się jeździło), ale jazd w dniu egzaminu nie brałem nigdy. Wychodziłem z założenia, że skoro umiem jeździć, to muszę sobie dać radę bez nich. Przecież nie będę brał jazd doszkalających przed każdą jazdą samochodem. :lol: Nie jest to może najlepszy przykład, ale myślę, że rozumiecie, o co mi chodzi. :wink:
Ostatnio zmieniony poniedziałek 17 września 2012, 21:28 przez jpl, łącznie zmieniany 1 raz
jpl

Postprzez skanserduszka » środa 28 marca 2012, 11:14

Pierwszy egzamin godz. 16.00, jazda z instruktorem na 9.00. objeździliśmy wszystko oprócz placu. Czułam się dobrze, byłam spokojna, na 90% byłam pewna że zdam... Oblany egzamin na pasie ruchu - zbyt wolno przekręciłam kierownicą w stosuku do zbyt szybkiej jazdy - efekt rozjechana lewa tyczka :evil:
drugi egzamin godz. 17.00, jazda z instruktorem dzień wcześniej na 14.00. Staliśmy 60 minut w korku, popróbowałam swych sił na pasie ruchu, szukaliśmy miejsca żeby poćwiczyć parkowanie równoległe....klapa wszystkie miejsca zajęte przez L, nie zajżałam pod maskę bo czas się skończył. Egzamin zdałam śpiewająco.... :D więc, jak widzicie nie ma na to reguły....
pozdrawiam i życzę powodzenia :-D
skanserduszka

Postprzez garrik » środa 28 marca 2012, 11:55

@skanserduszka - pierwszy egzamin oblałaś dlatego, że ktoś Cię nauczył robić rękaw na "sposób" zamiast przez obserwację w lusterkach i tylną szybę; to, że nie przećwiczyłaś tego manewru tuż przed egzaminem nie ma nic do rzeczy.

Przynajmniej tak odebrałem to co napisałaś.
garrik

Postprzez agusska » niedziela 15 kwietnia 2012, 18:38

Bardzo dobry pomysł, według mnie oczywiście :) Jeździłam godzinkę przed samym egzaminem, tak dla rozluźnienia, i na dobre mi to wyszło :D
12.04.2012 Prawo Jazdy: egzamin (+)
19.04.2012 Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
27.04.2012 Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
agusska

Postprzez chap » środa 18 kwietnia 2012, 23:42

Ja powiem tak - zdawalem wczoraj egzamin na b1 o 17:30, a od 15 do 17 mialem jazdy.
Efekt byl taki, ze caly stres zwiazany z egzaminem gdzies ulecial, a ja totalnie sie wyluzowalem i udowodnilem sobie, ze w sumie z jazda nie jest tak zle i jakies szanse na pozytywny wynik sa. No i udalo sie zdac - mi to bardzo pomoglo.
chap

Postprzez Ewuciak » niedziela 06 maja 2012, 17:02

Myśle że jazdy w dniu egzaminu bardzo dobry pomysł ^^.
Ja miałam egzamin o 8.15 a od godziny 7.00 do 8.00 jedziłam Lką .
Jest to takie przyzwyczajenie do auta i w pewnym sensie odstresowanie ;)
Także popieram tych instruktorów co daja godzinke dwie jazdy przed egzaminem bezpośrednio ;D
25.04.2012r. Egzamin państwowy ( teoria + praktyka )
04.05.2012r. Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany
07.05.2012r. Prawo jazdy - trwa postępowanie administracyjne .
14.05.2012r. Prawo jazdy do odbioru w Urzędzie .
Ewuciak

Postprzez Tomasz2222 » poniedziałek 07 maja 2012, 00:55

Ja też jestem za jeżdżeniem L-ką tuż przed egzaminem ja za każdym razem jeździłem przed egzaminem swoim pierwszy egzamin 1 lutego 13:40 no to jazdy z pod biura od 11:30 do 13:30 zakończyłem pod WORD-em,druga próba więc egzamin miałem 13 marca o 11:30 to jazdy od 9:00 do 11:20 też zakończyłem pod WORD-em no i trzeci i ostatni egzamin miałem 19 kwietnia o 7:00 rano no to jazdy od 6:00 do 7:15 tu fakt spóźniłem się na egzamin ale nie z mojej winy ponieważ w godzinach porannych korki były jak cholera więc zamiast dojechać do WORD-u na 6:55 zajechałem o 7:15.Ale podsumowując to wszystko warto brać jazdy przed egzaminem ponieważ mają one na celu odstresować,poznać lepiej przepisy z ruchu drogowego kierowców samochodowych oraz wyczuć odpowiednio auto przystępując do egzaminu aby uniknąć wpadki aby nie gasł czy nie szarpać podczas ruszania,a na to przeważnie egzaminatorzy zważają jak radzimy sobie z opanowaniem samochodu im lepiej nam to wychodzi tym bardziej egzamin staje się realnym zakończeniem egzaminu z oceną pozytywną.
Tomasz2222

Postprzez ks-rider » poniedziałek 07 maja 2012, 07:50

Z jazda przed egzaminem to tak jak z braniem udzialu w jakichs imprezach sportowych. Potrzebna jest rozgrzewka, bez niej niema wyczynu. Kazdy moj kursant bezposrednio przed egzaminem jedzie godzine.

:wink:
ks-rider

Postprzez Bartek2 » środa 09 maja 2012, 09:25

Moim zdaniem bardzo dobry pomysł. Ja miałem egzamin o 10:20, jeździłem od 8:45 do 9:50, więc miałem jeszcze trochę czasu żeby odpocząć :). Godzinka jazdy na pewno nie zaszkodzi, a pomaga. Nie na zasadzie nauczenia się jeszcze czegoś, tylko właśnie rozgrzewki, zrelaksowania się i nabrania więcej pewności :) Mi pomogła ta godzina i słowa instruktora, że jak tak pojadę na egzaminie to na pewno zdam. No i zdałem za 1 razem :D
Bartek2

Postprzez Interior » czwartek 10 maja 2012, 14:42

Zdecydowanie polecam godzinkę jazd przed egzaminem. Wiemy wtedy:

1. Jakie jest natężenie ruchu na trasie egzaminacyjnej
2. Jak wygląda sytuacja z miejscami parkingowymi
3. Czy nie ma utrudnień na drodze (remonty, uszkodzone sygnalizacje, itp.)

Dodatkowo jak poprzednicy pisali, "rozgrzewamy się" przed właściwym egzaminem. Dobrze jest jeśli instruktor zrobi z nami wszystkie zadania egzaminacyjne podczas tej godziny i odzywa sie tylko wtedy gdy wykonamy jakiś błąd. Mi to bardzo pomogło bo polegałem na swoich umiejętnościach a nie na poradach instruktora.

Recepta na zdany egzamin jest prosta - trzeba umieć jeździć :D

Mi się udało i Wam na pewno też się uda czego wszystkim czytającym życzę!
Interior

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy